Zoek recepten - Chefkokkie.NL

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 350 ml magere yoghurt (naturel)
  • 1 eetl geraspte limoenschil
  • 2 eetl limoensap
  • 1 theel. limoensiroop

Limoendipsaus

Een frisse limoendipsaus die goed bij pittige gerechten past. Niet uit een zakje of pakje, maar homemade.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kandijkoek (bastognekoeken)
  • 100 g roomboter
  • 3 citroenen
  • 175 g suiker
  • 5 eieren
  • 75 g roomboter
  • 1 eiwit
  • 75 g suiker

Lemon meringue pie

Deze lemon meringue pie is zo lekker en zonder oven te maken. Een prachtige taart om op een feestdag of met…

(5 / 5)
Lemon curd op een lepeltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 grote eieren
  • 150 g fijne suiker
  • 50 g ongezouten boter
  • 2 citroenen

Lemon Curd

Met homemade Lemon Curd maak je elk dessert of taart nóg lekkerder.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g knoflookolijven
  • 2 el semi gedroogde tomaatjes
  • 1 ui
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 500 g gehakt
  • 1 el harissa
  • 500 g verse bladspinazie
  • 1 courgette
  • 125 g ricotta
  • 200 g geraspte Goudse kaas
  • 15 lasagnevellen
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 100 ml melk

Lasagne met spinazie en olijf

Goed vullende en zeer smaakvolle lasagne met spinazie en een twist van olijf.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg stoofpeertjes
  • 500 ml rode port
  • 500 ml water
  • 6 el suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 vanillepeulen
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels

Kruidige stoofpeertjes

Deze stoofpeertjes laten een volle smaak van vanille, kaneel en anijs achter in de mond.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 0.5 l. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 1 groente bouillonblokje
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen! +/- 5 stuks
  • 120 g. gemalen Emmentaler
  • 60 g. gemalen Parmezaan
  • 40 ml. room
  • 2 eidooiers
  • 300 g. witlof
  • 200 g. magere ham
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen – witlof ham-kaas

Een fantastische culinaire smaaksensatie gebaseerd op de klassieke kaaskroket. De witlof ham kaaskroket, een kroket voor de echte fijnproever. Van dit…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g ongezouten boter
  • 110 g bloem
  • 500 ml melk
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 10 g geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 480 g Runder riblap
  • 1 Rundvlees bouillonblokje
  • 2 eidooiers
  • 80 ml room
  • Peper en zout
  • 75 g bloem (afwerking)
  • 75 g paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen – Rundvlees

Het basisrecept voor een echte klassieke rundvleeskroket zoals de echte banketbakker hem maakt.

(1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 500 ml. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 120 g gemalen Emmentaler
  • 60 g gemalen Parmezaan
  • 2 eidooiers
  • 80 ml. room
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen – Kaas

De enige echte klassieke kaaskroket. Een echte smaaksensatie om je vingers bij op te eten.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g. ongezouten boter
  • 110 g. bloem
  • 0.5 l. melk
  • 0.5 tl. nootmuskaat
  • 10 g. geweekte gelatineblaadjes, uitgeknepen!
  • 2 eidooiers
  • 80 ml. room
  • Peper en zout
  • 75 g. bloem (afwerking)
  • 75 g. paneermeel (afwerking)
  • 2-3 losgeklopte eieren (afwerking)

Kroketten / Bitterballen

Het basisrecept voor een echte klassieke kroket zoals de echte banketbakker hem maakt.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl fenegriek
  • 1/2 tl kardamon
  • 2 tl knoflookpoeder of 3 teentjes

Korma Indiase kruidenmix

Een kruidenmix van een Indiaas curry gerecht. De belangrijkste kruiden in Korma zijn koriander en komijn.

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • ½ tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl garam masala
  • 2 el arachideolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl kukuma
  • 1 sjalotje of 1 tl uien poeder
  • ½ tl zeezout

Korma currypasta

Heerlijke zelfgemaakte Korma currypasta om als basis te gebruiken voor curry’s.

(3.6 / 5)
Kokos limoentaart01 Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 575 ml gecondenseerde melk
  • 1 eiwit
  • 4 eigeel
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1 mespunt zout
  • 370 gr kokosschaafsel
  • 1 grote limoen (rasp)
  • 120 ml limoensap

Kokos limoentaart

Een frisse limoentaart met een zachte kokos macaron bodem. Heerlijk in de zomer als dessert, maar ook lekker als stukje taart voor bijvoorbeeld…

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt