Stoverij van wildzwijn

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 2:30 h
  • Klaar in: 2:50 h
Loading...
(3.3 / 5)

Een heerlijk zachte en licht zoete stoverij van wildzwijn en tripel bier. Om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Bestrooi de wildzwijnpoulet met wat peper en zout. Verhit de olie en boter in een braadpan en bak er het vlees eventueel portiegewijs rondom goudbruin in. Alles in één keer geeft teveel vocht waardoor het vlees niet gebakken, maar gekookt wordt! Pel de uien en snijd deze in ringen. Pel de knoflook en snipper deze in fijne stukjes.

  • Stap 2

    Schep het vlees uit de pan en bak de spekblokjes ca. 5 minuten in het bakvet. Zet het vuur wat lager en fruit de ui en de gesnipperde knoflook. Voeg vervolgens de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en de tijm toe en bak deze ca. 1 minuut zachtjes mee.

  • Stap 3

    Doe het vlees weer in de pan en voer de warmte weer op. Voeg vervolgens het bier toe samen met de wildfond (vul eventueel aan met water tot het vlees net onder staat). Dek de pan af met een deksel en stoof het vlees in ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur gaar.

  • Stap 4

    Serveer de stoverij van wildzwijn op een bord met aardappelpuree, rode kool met appeltjes en heerlijk gewokte spuitjes met magere spekreepjes. De aardappelpuree kun je ook vervangen voor verse frietjes of rosevalaardappels uit de oven. Eet smakelijk en vooral, geniet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt