Stoverij van hert

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 2:30 h
  • Klaar in: 2:45 h
Loading...
(3.2 / 5)

Winterse stoverij van hert met bruin bier. Heerlijk in een traditioneel wildmenu met bijvoorbeeld rode kool en gebakken aardappelpartjes uit de oven.Hert

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in grove stukken en de knoflook fijn. Snijd eventueel de grote stukken poulet wat kleiner. Fruit de ui en de knoflook.

  • Stap 2

    Bak het vlees in de roomboter rondom bruin. Doe dit eventueel in verschillende porties. Als er teveel vlees in de pan zit, wordt het vlees niet gebraden, maar gekookt. Als het vlees rondom bruin is, voeg dan het bier toe. Laat op tempreatuur komen en voeg vervolgens de wildfond toe. Voeg eveneens de kruiden toe. Doe de kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes eventueel in een theefilter (verkrijgbaar in de supermarkt), dit voorkomt een hoop zoekwerk achteraf.

  • Stap 3

    Voeg als laatste 2 broodjes toe, deze moeten goed besmeerd zijn met Dijon mosterd. Leg de broodjes bovenop de stoof. Laat het geheel stoven voor ongeveer 2,5 uur, waarvan het laatste half uur zonder de deksel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt