• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 10 m
Loading...
(0 / 5)

Deze salsa is snel te maken en heerlijk om als dip of als saus op een tortilla te gebruiken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Was de tomaten en snijd deze in vier partjes. Verwijder het vocht met zaadjes uit de tomaat. Dit gebruiken wij niet. Snijd de partjes tomaat in reepjes van ongeveer 5mm en snijd deze reepjes ook weer in stukjes van 5mm. Nu heb je van de tomaat mooie blokjes van 5mm gesneden (brunoise).

  • Stap 2

    Snijd de spaanse peper door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens de peper in hele kleine stukjes. Maak het uitje schoon en snijd deze ook in kleine stukjes. Maak de koriander schoon en snijd deze met een mes zeer fijn.

  • Stap 3

    Doe de in brunoise gesneden tomaat en ui in een bak en roer dit voorzichtig door elkaar. Voeg geleidelijk de helft van de spaanse peper en een klein deel van de koriander toe aan het geheel en roer dit goed door. Proef nu eerst de salsa en breng verder op smaak met wat peper en zout. Nu kun je naar eigen smaak nog wat koriander of Spaanse peper toevoegen. Let wel op! Koriander kan snel overheersend smaken en niet iedereen vindt dit lekker. Ook de Spaanse peper kan veel pit geven aan het eten, wees je hier ook bewust van!

x

Wachtwoord kwijt