Chocolademousse praliné

Chocolademousse praliné in een glas met twee mikado stokjes en nougatine
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4.3 / 5)

Een luchtige chocolademousse met een zachte praliné chocoladesmaak. Een dessert moet een mooie afronding zijn van de maaltijd. Dit dessert zorgt altijd voor een klein beetje stilte tijdens het eten. De zachte chocoladepraliné smaakt zorgt voor een stukje geluk in je mond en kriebelt de smaakt papillen. Het afsluiten met een kopje koffie of espresso past hier goed bij.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  • Stap 2

    Klop de room tot hij zalfachtig of op yoghurtdikte is. Als de room dikker wordt geklopt dan zal de mousse dikker van structuur zijn.

  • Stap 3

    Klop de twee eiwitten met de suiker in een vetvrije kom stijf. Het eiwit is goed als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.

  • Stap 4

    Spatel twee tot drie scheppen van de geslagen room door de gesmolten chocolade en haal de pan van de warmtebron.

  • Stap 5

    Voeg nu het chocolademengsel bij de rest van de geslagen room en roer het met een spatel rustig door.

  • Stap 5

    Spatel vervolgens heel rustig het eiwitmengsel door de room en zorg dat je de lucht niet uit het eiwit slaat!

  • Stap 6

    Schenk de mousse in schalen, op borden of in coupes en bewaar de mousse afgedekt met plastic folie in de koeling om het te laten opstijven

  • Stap 7 - Opmaak

    Maak het dessert af met wat geschaafde chocolade, nougatine of een beetje slagroom. Eigen inbreng is natuurlijk ook goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt