Aardbeienbavarois

  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 5 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 2:0 h
Loading...
(0 / 5)

Houd je van een lekker dessert, probeer dan eens deze frisse en zomerse bavarois gemaakt van verse aardbeien. Lekker na een diner op een zomerse dag.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Week de gelatineblaadjes alvast in water.

  • Stap 2

    Haal 4 mooie aardbeien met kroon uit de doos en houd deze apart voor de garnering. Maak de aardbeien schoon en haal de kroon eraf. Neem 300 gram van de aardbeien en pureer deze. Snijd de overige aardbeien in mooie plakjes.

  • Stap 3

    Verwarm 1 eetlepel water in een steelpan en los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Roer vervolgens dit mengsel door de gepureerde aardbeien.

  • Stap 4

    Klop nu de slagroom met de suiker stijf en spatel deze beetje bij beetje door de aardbeienpuree. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom en spatel deze door het aardbeienmengsel.

  • Stap 5

    Neem vier dessertglazen en stort hierin eerst een laagje bavarois vervolgens een laagje in plakjes gesneden aardbeien. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje bavarois. Dek de glazen met een stukje huishoudfolie af en laat dit 2 tot 4 uur in de koelkast opstijven.

  • Stap 6

    Verwarm de chocolade au bain-marie. Doop de aardbeien in de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier om af te koelen. Garneer de bavarois met een aardbei, toefje slagroom en eventueel nog een blaadje munt.

x

Wachtwoord kwijt