Een mooie smeuïge en smaakvolle champignontapenade gemaakt van kastanjechampignons. Heerlijk op de borrelplank of als vulling van bijvoorbeeld gevulde Portobello’s.
Maak de champignons schoon en verwijder het steeltje. Snijd ze vervolgens in grove stukken en zet ze apart.
Pel de knoflook en snijd deze fijn.
Was de rozemarijn en peterselie en sla deze droog. Hak de peterselie en rits de blaadjes rozemarijn van het takje, snijd deze vervolgens fijn.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin op laag vuur de knoflook. Voeg vervolgens de champignons en rozemarijn toe. Bak deze totdat de champignons gaar zijn.
Neem een hakmolen of het bakje van een staafmixer en doe hierin het mengsel uit de pan, de peterselie, truffelolie, kappertjes en olijven en maal het gepulseerd fijn.
Heeft het mengsel de gewenste structuur, proef dan even en voeg naar smaak eventueel nog zout en peper toe.
Is de tapenade naar smaak? Doe het dan in een schaaltje, dek deze af en zet het in de koelkast om af te koelen. Daarna is de champignontapenade klaar voor gebruik.