Champignontapenade

Champignontapenade op een antipastiplank
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4 / 5)

Een mooie smeuïge en smaakvolle champignontapenade gemaakt van kastanjechampignons. Heerlijk op de borrelplank of als vulling van bijvoorbeeld gevulde Portobello’s.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Maak de champignons schoon en verwijder het steeltje. Snijd ze vervolgens in grove stukken en zet ze apart.

  • Stap 2

    Pel de knoflook en snijd deze fijn.

  • Stap 3

    Was de rozemarijn en peterselie en sla deze droog. Hak de peterselie en rits de blaadjes rozemarijn van het takje, snijd deze vervolgens fijn.

  • Stap 4

    Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin op laag vuur de knoflook. Voeg vervolgens de champignons en rozemarijn toe. Bak deze totdat de champignons gaar zijn.

  • Stap 5

    Neem een hakmolen of het bakje van een staafmixer en doe hierin het mengsel uit de pan, de peterselie, truffelolie, kappertjes en olijven en maal het gepulseerd fijn.

  • Stap 6

    Heeft het mengsel de gewenste structuur, proef dan even en voeg naar smaak eventueel nog zout en peper toe.

  • Stap 7

    Is de tapenade naar smaak? Doe het dan in een schaaltje, dek deze af en zet het in de koelkast om af te koelen. Daarna is de champignontapenade klaar voor gebruik.

x

Wachtwoord kwijt