Aardappel-makreelsalade

  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Makreelsalade met aardappel en appel een Hollands gerecht met makreel, gerookte paprika, broccoli en Roseval aardappels. Heerlijk als maaltijd op een warme zomerse dag.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Voedingswaarde

Calories
620

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de Rosevalaardappels in plakken van ongeveer 1 cm en kook ze in ruim water met wat zout in 8 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de broccoliroosjes toe en kook deze in 4 minuten gaar. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. De eieren kunnen gesneden worden in vier parten.

  • Stap 2

    Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken. Snijd vervolgens de paprika in reepjes. Verhit de olie samen met de pimentón in een wok en roerbak de paprikarepen in ± 4 minuten gaar.

  • Stap 3

    Giet de aardappelen en de broccoli af en meng ze in een kom met het paprikamengsel. Doe de helft van de bosui en de helft van de makreel erbij. Breng vervolgens de salade op smaak met wat peper en zout.

  • Stap 4

    Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de rest van de makreel over de salade. Garneer het geheel af met de 2 parten ei en wat bosui. Serveer er nog wat geroosterd brood bij.

Tips & variaties

  • Het is ook lekker als je een paar lepels yoghurt-dille dressing toevoegt aan de afgegoten Rosevalaardappels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt