Hoofdgerecht

Gegrilde eendenborstfilet met ruitjespatroon Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 eendenborstfilets, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel olijfolie

Gegrilde eendenborst

Basisrecept voor het grillen van de eendenborst op de manier die een chef zou doen 😉 Heerlijk met sinaasappel honingsaus of…

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram mager rundvlees in blokjes
  • 50 gram pancetta, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 130 gram gepureerde tomaten
  • 750 gram korstdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 losgeklopt ei

Bourgondische rundvleespasteitjes

Deze bourgondische rundvleespasteitjes zijn erg lekker, klein en makkelijk als je voor grote groepen moet koken. Dus eigenlijk net als bij…

(5 / 5)
boeuf bourguignon met aardappelpuree Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 900 g riblappen (of runderlappen)
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 fles volle rode wijn (Bourgogne-wijn)
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons (a 175 g)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 1-2 gedroogde chilipepertjes

Boeuf Bourguignon

Een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • +100 gr koude boter
  • +1 ei
  • +1 el water (handwarm)
  • +snufje zout
  • 500 gr bladspinazie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 75 gr parmezaan
  • 8 takjes tijm
  • 1/2 bosje peterselie
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eidooiers
  • 250 gr ricotta
  • zout en peper

Hartige taart met spinazie en ricotta

Een vegetarische hartige taart met spinazie en ricotta. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima te gebruiken bij een buffet of als…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 preien
  • 500 g kippendijen (gekruid)
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g magere spekreepjes
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g rosti
  • Boter
  • 2 el verse dragon
  • Pakje bladerdeeg

Bladerdeegpie met kip, prei, champignons & sperziebonen

Een heerlijk pie van bladerdeeg gevuld met prei, champigons en sperziebonen, kip en magere spekreepjes. Er is altijd wel even tijd…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 prei
  • 2 rode puntpaprika's
  • 300 g sperziebonen (vers of uit de diepvries)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember of 2 tl djahé of gemberpasta
  • 2 el zonnebloemolie
  • Bami of mie voor 4 personen
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 tl sambal (oelek)
  • 2 el ketjap
  • 1 gula djawa (Javaanse bruine suiker)
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el paprikapoeder (mild)
  • 1 tl cayennepeper
  • 100-200 ml water

Beef Shanghai boontjes

Beef Shanghai is een heerlijk gerecht uit de categorie Wereldgerechten. Dit gerecht is snel te maken, ook zonder zakjes en pakjes!

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaas
  • 4 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout
  • 1 el mosterd
  • 50 g koude boter
  • 250 ml rode wijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde oregano

Gemarineerde varkenshaas

Heerlijke malse gemarineerde varkenshaas op Franse wijze bereidt. Heerlijk met onder andere geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven. Geschikt voor…

(2.9 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 75 g vers broodkruim
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 60 ml melk
  • zout en peper
  • 300 g diepvries doperwten
  • 1 hand munt
  • 1 tl citroenschil
  • 1 el olijfolie

Gekruide hamburgertjes met erwtensalade

Heerlijke kruidige hamburgertjes met een frisse salade van gestampte doperwten en flatbread.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 kg verse mosselen.
  • droge witte wijn
  • gepelde tomaten in blik of verse tomaten
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • zout, peper
  • 1 theelepel pepperoncino

Gekookte mosselen – Italian style

Mosselen op zijn Italiaans, eenvoudig om te maken en zo anders dan de traditionele Nederlandse bereidingswijze voor mosselen.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo aardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 30 g boter
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui (groot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 pot doperwtjes met worteltjes (710 ml)
  • 500 g champignons
  • 2 paprika's
  • 1 ei
  • paneermeel

Gehaktschotel met groenten

Deze gehaktschotel is een gemakkelijk te maken ovenschotel met gehakt, groenten en aardappelpuree. Als kind keek ik er al naar uit…

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500-600 g krieltjes
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 venkelknollen
  • 500 g kippendijfilet
  • 2 el citroensap
  • 2 el arachideolie
  • 75 g rucola
  • 5-6 el pesto limone

Gegrilde kip met venkel en pestokrieltjes

Heb je zin in een gezonde, snelle maaltijd? Een maaltijd, die prima past in een calorie-arm eetpatroon? Maak dan dit recept…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g mosselvlees
  • 1/2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 paprika
  • 2 el ketjap
  • 1/2 el sambal
  • 2 el olijfolie

Gebakken mosselen

Voor de liefhebber gebakken mosselen van de bakplaat met knoflook en ketjap.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g dikke kabeljauwfilet, ontveld
  • 3 paprika's, in korte, dunne reepjes
  • 400 g grote, rijpe tomaten, in blokjes
  • 50 g ontpitte zwarte olijven, doorgesneden
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 30 g verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 2 takjes oregano
  • ½ theel. chilipoeder
  • 1 theel. suiker
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn

Baskische kabeljauw met paprika (Ajoarriero)

Maak kennis met deze kabeljauw met paprika, een van oorsprong Baskisch gerecht. Dit is een kleurig en smaakvol eenpansgerecht.

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 100 g crème fraîche
  • 70 g sour cream
  • 65 g spekreepjes
  • 1 ui

Flammkuchen met spek en uien

Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook wel…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g procureurstuk (varkensvlees nek)
  • 50 g mix voor varkensvleesmarinade (toko)
  • 1 lepel sambal oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • Atjar

Babi pangang (2.0)

Als je van Babi Pangang houdt, maak dan deze eens met procureurstuk. Ik heb al vele manieren geprobeerd en deze steekt…

(3.9 / 5)
x

Wachtwoord kwijt