Chocolademousse praliné

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Voorbereiding: 15 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 60 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Chocolademousse met een zachte praliné chocoladesmaak.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  • Stap 2

    Klop de room tot hij zalfachtig of op yoghurtdikte is. Als de room dikker wordt geklopt dan zal de mousse dikker van structuur zijn.

  • Stap 3

    Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom stijf. Het eiwit is goed als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.

  • Stap 4

    Spatel een klein beetje van de geslagen room door de gesmolten chocolade en voeg dan het chocolademengsel bij de rest van de room.

  • Stap 5

    Spatel vervolgens heel rustig het eiwitmengsel door de room. Zorg dat je de lucht niet uit het eiwit slaat. Schenk de mousse in schalen, op borden of in coupes en bewaar de mousse afgedekt met plastic folie in de koeling om het te laten opstijven

x

Lost Password