Even geen inspiratie?

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 120 ml amandelmelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2-3 tl honing
  • 80 g (gedroogde) vijgen
  • Handje pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • Snufje zout

Muffins van havermout met vijgen

Voor tussendoor, heerlijke gezonde muffins van havermout met vijgen en pecannoten. Smullen maar!

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 gr zongedroogde tomaten uit pot
  • 15 gr verse basilicum
  • 15 gr verse peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie
  • 100 gr gemengde sla
  • 300 gr mozzarella

Mozzarellasalade met zongedroogde tomaat

Een heerlijke zomerse salade met mozzarella. Lekker als bijgerecht en met brood.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 aardappels
  • 1 aubergine
  • 500 g kipgehakt
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 courgette
  • 70 g champignons
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 g ricotta
  • 150 g magere yoghurt
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 2 el verse peterselie

Moussaka met kipgehakt

In het kader van ‘Bewust eten’ een ‘magere’ variant op de bij een ieder bekende Moussaka, met kipgehakt en vol met…

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 grote aardappels
  • 750 gram gehakt (Lamsvlees of Rund)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte of rode wijn
  • 1 tl piment
  • 1 eetl kaneelpoeder
  • 1 eetl vers gesneden munt
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 eetl fijngehakte peterselie
  • 2 aubergines
  • 600 ml. melk
  • 1 laurierblad
  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter
  • Nootmuskaat
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Moussaka

Deze Moussaka is zeker de moeite waard om te maken. Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine, afkomstig…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 20 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 3 dl melk
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 1 bosje verse dille / 1 tl vriesdroog
  • 2 tl fijne mosterd
  • Zout

Mosterd-dillesaus

Een mooie romige mosterd-dillesaus, zowel warm als koud te eten.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 of 350-400 gr kippendijen
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl gesneden verse koriander
  • 2 knoflooktenen
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van 1/4 limoen
  • 1 tl bruine basterd suiker
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 2 el olijfolie

Mexicaanse limoen kip

Frisse, licht pittige mexicaanse kip. Lekker als vulling in een burrito, tortilla of taco, maar zeker ook een goede optie voor…

(2.3 / 5)
Mexicaanse krokante kip op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kippendijen
  • 3 tl oregano
  • 3 tl zoete paprikapoeder
  • 3 tl uienpoeder
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • Panko/paneermeel

Mexicaanse krokante kip

Deze smaakvolle krokante Mexicaanse kip is heerlijk in taco’s, tortilla’s of bij een saladebowl. Niet moeilijk om te maken en snel…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik bruine bonen (200 g)
  • 1 blik zwarte bonen (200g)
  • 1 blik ro­de kid­ney­bo­nen (160 g)
  • 1 blik mais (150 g)
  • 1 blikje tomatenstukjes (400 g)
  • 1 paprika (rood)
  • 500 g rundergehakt (voor vegetarisch kun je dit vervangen)
  • 1 el olie

Mexicaanse bonenpot

Deze bonenpot is een mix van verschillende bonen en mais zeg maar Chili con carne 2.0. Door de mais heeft deze…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g gehakt
  • Echiladasaus (mild of pittig)
  • Klein blikje mais
  • Klein blikje zwarte bonen

Mexicaans gehakt

Licht pittig gehakt geschikt voor quesedilla, burrito’s, taco’s en tortilla’s.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 handje verse oregano
  • 270 g Catalaanse worstjes (of een andere soort)
  • 400 g tomatenpulp of passata
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl pimenton (gerookte paprikapoeder)
  • 0,5 tl chilipoeder

Mediterraanse plaattaart

Een makkelijk te maken plaattaart met een Mediterraanse twist. Serveer met een salade en je hebt een heerlijke maaltijd, geschikt voor…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 115 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels steviakristal
  • 250 g aardbeien
  • 250 blauwe bessen
  • Fruit naar keuze en smaak

Mascarponetoetje – blauwe bessen

Een lekker koolhydraatarm dessert van mascarpone met verse aardbeien en blauwe bessen. Je kunt dit recept maken met elk vers fruit.…

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 g mascarpone
  • 40 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 takjes oregano

Mascarpone parmezaancrème

Mascarpone parmezaancrème is een heerlijke zalvige kaascrème die breed te gebruiken is. Zo is het lekker voor op de pizza en…

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Slagroom
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el lemon curd
  • 1 bakje Frambozen
  • 1 bakje Blauwe bessen
  • 10 Lange vingers

Mascarpone met zomerfruit

Zomers toetje met een twist van fruit. Ook leuk op feestjes of bij het kerstdiner in kleine glaasjes.

(2.9 / 5)
Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 1 grote mango of 2 kleine mango's
  • 500 g magere kwark
  • 250 g mascarpone
  • 80 g witte basterd suiker
  • 25 g amandelschaafsel
  • Lange vingers
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 400
  • Eiwit: 11 g
  • Koolhydraten: 48 g
  • Vet: 18 g

Mango tiramisu

Een tropische variatie op tiramisu. Erg lekker en makkelijk te maken.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 mango
  • 2 tomaten
  • 1/3 komkommer
  • Halve rode peper
  • Halve rode ui
  • Handjevol verse koriander
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zout

Mangosalsa

Een frisse, licht pittige salsa op basis van mango, tomaat en komkommer. Heerlijk bij burrito’s, quesedilla’s, tortilla’s, taco’s en andere Mexicaanse…

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt