• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4 / 5)

Wenerdeeg (1, 2, 3 deeg) kan als basisrecept worden gebruikt voor taartbodems, koekjes, gevulde koeken, appelpensees, appeltaart of andere grote fruittaarten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak een kuiltje in de bloem en meng eerst de boter, suiker en ei met je handen door elkaar.

  • Stap 2

    Kneed vervolgens beetje bij beetje de bloem en het zout door het boter, suiker eimengsel tot het deeg goed gemengd is.

  • Stap 3

    Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht) Maak een platte plak van het geheel en verpak het in plasticfolie (huishoudfolie). Laat het circa 15 minuten rusten in de koelkast.

  • Stap 4

    Nu is het deeg klaar voor gebruik voor taartbodems van 22 cm, koekjes, gevuldekoeken, appelpensees, en fruittaarten. Voor appeltaart de hoeveelheid verdubbelen.

  • Stap 5

    Bak de taartbodem voor fruittaarten op 180°C eerst 15 tot 20 minuten blind en daarna nog 15 tot 20 minuten zonder een vulling. Laat de bodem goed afkoelen voor verdere bereiding.

Tips & variations

  • Voor de techniek van blindbakken heb je het volgende nodig:

  • Bakpapier - Dit zorgt ervoor dat je steunvulling niet in de bodem vast komt te zitten met bakken.

  • Steunvulling - De vulling moet gewicht hebben om ervoor te zorgen dat de bodem niet rijst. Je kunt hiervoor speciale bakbonen gebruiken of rijst, gedroogde bonen of linzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt