Nederlands

Roomijs vanille Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 75 gr suiker
  • 3 eierdooiers (ei-geel)
  • 2 vanillestokjes of 2 tl vanillearoma

Roomijs

Basisrecept roomijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine. Met dit basisrecept kun je heerlijk variëren met de moes of stukjes van verschillende…

(5 / 5)
Dipsaus-feestje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el abrikozenjam
  • 2 tl Surinaamse kerriepoeder
  • 2 augurkschijven (slices) of 1 augurk

Kerriesaus

Met deze kerriesaus hebben wij kennis gemaakt tijdens een barbecue bij Miranda. Sindsdien maken wij gebruik van haar recept. Als extraatje…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 160 g speltbloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 60 g dadels
  • 30 g kokosrasp
  • 1-2 tl bakpoeder
  • Zout

Bananenbrood met kokos en cacao

Zin in een lekker, maar bewust tussendoortje? Ga dan eens voor dit bananenbrood met kokos en cacao. Ook lekker om de…

(4 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(4 / 5)
Kokosrotsjes heerlijk klaar Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 g)
  • 225-250 g geraspte kokos
  • 1 tl zout
  • 1 bakplaat
  • 1 silicone bakmat of bakpapier
  • 1 schaal of kom
  • 1 eetlepel

Kokosrotsjes

Kokosrotsjes een variant op de heerlijk zachte kokosmakronen. Op Chefkokkie.NL staat dit recept, dankzij Nilo 9 jaar oud, die dit regelmatig…

(4.4 / 5)
Dipsaus-feestje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el mayonaise
  • 2 augurkschijven (slices)
  • 2 tl sap van de augurk
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 kom of schaal
  • 1 eetlepel (el)
  • 2 theelepels (tl)
  • 1 vork
  • 1 mes

Dipsaus – Feestje

Dipsaus feestje is een dipsaus van paprika met fris zoete stukjes augurk erin. Lekker om met verschillende groentes te dippen, maar…

(3.5 / 5)
Spinazie macaronischotel uit de oven Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g macaroni
  • 4 rundersaucijzen
  • 600 g spinazie à la creme (bijv. die met Boursin)
  • 3 trostomaten
  • 200 g pittig geraspte kaas

Spinazie – Macaronischotel

Deze ovenschotel met spinazie en macaroni is een favoriet van ons. Lekker smeuïg en je hebt er maar weinig werk aan,…

(5 / 5)
makreel salade in bakje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Makreel
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 theel. pittige mosterd
  • 1 sjalotje
  • 1 eetl. paprikapoeder zoet
  • 5 á 6 druppels tabasco
  • Peper en zout

Makreel americain

Heerlijke makreel americain salade. Lekker voor op brood of op toast.

(3.8 / 5)
Koolsalade op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g geraspte rode kool
  • 100 g geraspte witte kool
  • 50 g geraspte wortel
  • 25 g alfalfa
  • 25 g kiemen
  • 35 g rozijnen
  • 1 avocado
  • 2 handjes rucola
  • 5 el yoghurt
  • 2 el appelcider azijn
  • 1,5 el agavesiroop
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl chilipoeder

Rode en witte koolsalade

Een frisse koolsalade, geïnspireerd op de al bestaande Coleslaw. Aangevuld met rucola maakt het een salade welke heerlijk is voor de…

(3 / 5)
Witlofsalade gerookte kip Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 stronken witlof
  • 2 eieren
  • 1 (rijpe) mango
  • 200 gr gerookte kip
  • 2 el mayonaise
  • 35 gr rozijnen
  • 4 grote of 8 kleine stengels bieslook
  • 0,5 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl chilipoeder

Witlofsalade met gerookte kip

Heb je zin in een lichte salade voor de lunch of als bijgerecht bij het diner? Kies dan voor deze witlofsalade…

(4 / 5)
Zuurkoolschotel met zoete aardappel en chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2-3 zoete aardappels, geschild en in grove stukken
  • 200 g zuurkool
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 g chorizo
  • 2 tomaten, gehalveerd en van zaad ontdaan, vruchtvlees in blokjes
  • zeezout
  • peper

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Een variant op de traditionele zuurkoolschotel met spekjes. Bij deze Paleo variant zijn de spekjes vervangen door chorizo en maken we…

(4.4 / 5)
Sandwich gerookte zalm Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 sneetjes brood
  • 2 eetlepels roomkaas knoflook/fijne kruiden
  • 50 g gerookte zalm
  • 8 plakjes komkommer
  • handje ijsbergsla

Sandwich – Gerookte zalm

Organiseer je een brunch of heb je gewoon veel zin in een lekkere lunch? Maak dan deze sandwiches met gerookte zalm.

(4 / 5)
Sandwich gerookte kip Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 sneetjes brood
  • 2 eetlepels Heksenkaas
  • 4 plakjes gerookte kipfilet
  • handje wortelrasp
  • handje rucola
  • ½ avocado

Sandwich – Gerookte kip

Een frisse sandwich, een goed idee voor de lunchtrommel, mee naar school of naar het werk. Ook goed klaar te maken…

(4 / 5)
Sandwich brie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 sneetjes brood
  • 8 plakken brie
  • 8 plakjes komkommer
  • Handje ijsbergsla
  • Honing mosterd dressing (bijv. van Hela)

Sandwich – Brie

Een simpele sandwich met brie, frisse ijsbergsla en komkommer. Lekker makkelijk om te maken en om bijvoorbeeld me te nemen in…

(5 / 5)
Bechamelsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 100 ml melk
  • 150 g Goudse kaas

Bechamel kaassaus

Deze bechamel kaassaus is goed te gebruiken bij de lasagne of over de witlof en andere groentes.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt