• Hoeveelheid: 5
  • Portie: 5
  • Voorbereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Het geheim van deze flinterdunne pannenkoekjes van onze zuiderburen, nu onthuld bij Chefkokkie. De variatie mogelijkheden met crêpes zijn ongekend.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Klop de eieren met de vanillesuiker los. Voeg de bloem en een snufje zout aan het geheel toe en meng het tot een gladde massa.

  • Stap 2

    Voeg geleidelijk de melk met de slagroom toe aan het geheel en roer het tot een gladde massa. Laat het geheel vervolgens afgedekt 30 minuten rusten.

  • Stap 3

    Verhit in een koekenpan een klein beetje boter en schenk of schep een dun laagje beslag in de pan. Verdeel het beslag over de bodem van de pan door de pan in een licht schuine houding te kantelen, zodat het beslag zich verspreidt naar de niet bedekte delen van van de koekenpan.

  • Stap 4

    Bak de crêpe in 1-2 minuten licht goudbruin. Draai de crêpe met spatel rustig om en bak hem nog ca. 1 minuut. Neem de crêpe uit de pan en bak vervolgens de andere crêpes totdat het beslag op is.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password