Aardappelpuree

  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Een gemakkelijk basisrecept om lekkere zachte aardappelpuree te maken. Goed te gebruiken bij een stamppot, maar bijvoorbeeld ook bij een stoofpotje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels in een pan in ruim water in +/-20 minuten gaar. Wanneer je met een vork in de aardappel prikt en de aardappel glijdt van de vork, dan zijn de aardappelen gaar.

  • Stap 2

    Giet de aardappelen af en pureer ze met een aardappelstamper samen met de boter tot een mooie fijne massa. (Voor een nog fijnere structuur kan de gestampte aardappel door een metalen zeef worden gedrukt)

  • Stap 3

    Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een houten lepel tot het beetje melk is opgenomen in de massa. Blijf dit herhalen totdat er een smeuïg massa onstaat. (Het kan zijn dat niet alle melk verwerkt wordt om tot een smeuïge te komen.) Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt