Couscous salade met mandarijn en rozijnen

Couscous salade met fruit
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(3.5 / 5)

Een licht frisse en zoete couscous salade, goed als bijgerecht bij kruidige gerechten. Met wat meer aanvulling is deze salade ook goed voor een volledig vullende maaltijd.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Kook water in een waterkoker en meet daarna het benodigde aantal milliliters af in in een maatbeker.

  • Stap 2

    Weeg de couscous af en doe dit in een schaal of kom, schenk het water eroverheen.

  • Stap 3

    Voeg de rozijnen, de kruiden en de olijfolie toe aan de couscous, roer het geheel door.

  • Stap 4

    Zorg dat de couscous goed onder water staat en dek de schaal of kom af met bijvoorbeeld aluminiumfolie. Laat de couscous op deze manier ongeveer 5 minuten staan.

  • Stap 5

    Pel de mandarijn en haal de partjes los. Snijd elk partje afhankelijk van de grootte in drie.

  • Stap 6

    Als de couscous lang genoeg heeft gestaan kun je de folie er vanaf halen. Roer het geheel met een vork goed door.

  • Stap 7

    Is de couscous goed doorgeroerd? Voeg dan de stukjes mandarijn toe en schep de salade nog even goed om.

x

Wachtwoord kwijt