Zoetzure saus

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(4 / 5)

Heerlijke zoetzure saus zoals je die bij de Chinees kunt krijgen voor over de Babi Pangang. Goed te gebruiken bij mijn eigen Babi Pangang.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breng in een pan 5 dl water, 1 dl azijn en 180 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

  • Stap 2

    Roer de gember, tomatenpuree en tomatenketchup erdoor. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend het bindpapje door tot de saus lichtgebonden is.

  • Stap 3

    Breng het op smaak met zout en peper.

Tips & variaties

  • Gebruik in plaats van het bindpapje met maizena, Maizena Express van Knorr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt