Stoofpot

Shakshuka met zoete aardappel, wortel, spinazie en eitje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el arachideolie
  • 500 g hutspotgroenten
  • 2 tl ras el hanout
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 7 g verse koriander
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 100 g (baby)spinazie
  • 4 eieren

Shakshuka met zoete aardappel en spinazie

Een heerlijk vegetarisch gerecht op basis van wortel, zoete aardappel en spinazie. Door de smaak van ras el hanout kruiden, waan…

(0 / 5)
Visstoof met courgette en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 40 g boter
  • 200 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 150 g pangasiusfilet
  • 150 g zalm filet (Wilde Alaska zalm)
  • 100 g roze garnalen
  • 300 g prei, gesneden
  • 300 g worteltjes
  • 125 ml kookroom
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 100 ml water

Visstoof met courgette en prei

Deze visstoof is gemakkelijk te maken en snel klaar. De prei samen met de Zaanse mosterd zorgt voor een heerlijke volle…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g runderriblap
  • 100 g pancetta of ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 grote wortels
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 bak kastanjechampignons
  • 2 laurierblaadjes
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout

Stoofvlees – Italiaans

Heerlijke smaakvolle Italiaans stoofvlees. Lekker met zowel pasta als aardappelpuree.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen of 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 250 g champignons
  • 4 tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 350 ml gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 2 el peterselie
  • Peper & zout

Kip met Jagerssaus

Een Belgische stoofpot met kip in een romige jagerssaus. Deze saus is gemaakt op basis van rode wijn, tomaten en champignons.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder (2 teentjes verse knoflook)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl marjolein
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl karwijzaad
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 1 kilo magere runderlappen
  • 250 g magere spekjes
  • 4 paprika's (rood en groen)
  • 1 ui
  • 0,5 dl wijn (wit of rood)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 g boter

Hongaarse Goulash – Pörkölt

Dit recept van goulash heet in Hongarije pörkölt. Het is een goed smakende traditionele goulash waarvan het vlees na 3 uur…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 - 600 g kippendijen
  • 1 venkel
  • 3 winterpenen
  • 1 flesje bruin bier (33cl)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kipbouillon blokje
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 plakken kruidkoek
  • 400 g champignons

Kipstoof met bier en venkel

Een tongstrelende kippenstoof met een lekker bruin bier en venkel. Na het proeven van dit gerecht bij een restaurant, hebben wij…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g wildzwijnpoulet
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 1 flesje tripel bier (bijv. Affligem, Leffe, La Trappe, Hert)
  • 1 wildfond (350ml)
  • 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 10 jeneverbessen
  • 3 takjes tijm

Stoverij van wildzwijn

Een heerlijk zachte en licht zoete stoofpot van wildzwijn en tripel bier. Om je vingers bij af te likken.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg poulet van hert
  • 3 uien
  • 5 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 pot wildfond 350 ml
  • 1 flesje bruin bier
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 kruidnagels
  • 7 jeneverbessen
  • 2 witte broodjes
  • Dijonmosterd
  • 50 g roomboter

Stoverij van hert

Winterse stoverij van hert met bruin bier. Heerlijk in een traditioneel wildmenu met bijvoorbeeld rode kool en gebakken aardappelpartjes uit de…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 gr. runderriblap
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr. boter of olijfolie
  • 1 flesje La Trappe dubbel trappist
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 3 kruidnagels
  • 1 runderbouillonblokje
  • Bloem
  • Peper en zout

Stoofvlees – Vlaams

Heerlijk Vlaams stoofvlees, natuurlijk met Patattekes

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 gr runderriblap
  • 2 grote uien
  • 3 grote wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • 200 ml. port - ruby
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 140 gr. tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 1 theel. salie
  • 1 theel. rozemarijn
  • 1 theel. peperoncino of spaanse peper
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 eetl. vleeskruiden
  • Peper en zout

Italiaanse stoofpot

Een traditionele Italiaanse stoofpot die per familie verschilt. Ook op onze website zul je verschillende varianten ontdekken. Het geheim van een…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el olijfolie
  • 1 1/2 kg runderlappen, in blokjes van 2 tot 3 cm
  • 100 g ontbijtspek of reepjes
  • 3 wortels, kleingesneden
  • 2 uien, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes tijm (Bouquet garni)
  • 3 takjes peterselie (Bouquet garni)
  • 3 blaadjes laurier (Bouquet garni)
  • 500 ml runderbouillon
  • 330 ml bier met hoge gisting
  • 140 g tomatenpuree
  • 300 g champignons, gehalveerd
  • Spuitzak met gekarteld mondje van 2 cm
  • 1,2 kg licht kruimige aardappels
  • 50 g boter, in blokjes
  • 125 ml hete melk
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 1,2 kg licht kruimige aardappels
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Runderstoofschotel met bier en pureelaag

Runderstoof met bier, vol van smaak. Afgemaakt met gegratineerde rozetjes van aardappelpuree. In dit recept zijn er twee aardappelpuree varianten waarvan…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kilo doorregen runderlappen
  • 6 middelgrote sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el zout
  • 3 tot 4 grote rode lomboks
  • 6 rawits
  • 2 cm gemberwortel
  • 2,5 cm laos
  • 1,5 cm koenjitwortel
  • 3 salamblaadjes
  • 1 dikke serehstengel
  • 6 kemirinoten (even roosteren in de pan)

Rendang Daging

Een heerlijk pittig Indonesisch rundvlees gerecht. Met dit recept kan je Rendang zelf maken zonder pakjes en zakjes.

(0 / 5)
x

Lost Password