Sauzen & Dressings

Pastasaus al ragu di chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 - 500 g rundergehakt
  • 225 g Chorizo
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (punt of gewoon)
  • 1 blikje doppio concentrato tomatenpuree
  • 1 blik Polpa
  • 1 el oregano
  • 300 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastasaus – al Ragù di chorizo

Deze pastasaus heeft als basis het recept voor pasta al Ragù, wat in Italië tomatensaus met vlees is. Oftewel de basis…

(4 / 5)
Dipsaus-feestje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el mayonaise
  • 2 augurkschijven (slices)
  • 2 tl sap van de augurk
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 kom of schaal
  • 1 eetlepel (el)
  • 2 theelepels (tl)
  • 1 vork
  • 1 mes

Dipsaus – Feestje

Dipsaus feestje is een dipsaus van paprika met fris zoete stukjes augurk erin. Lekker om met verschillende groentes te dippen, maar…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • 4 el ketchup of een klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder (geen cayenne!)
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • 240 ml kip- of groentebouillon (1/2 bouillonblokje)
  • 1/2 el bruine basterdsuiker

Enchiladasaus (licht pittig)

Dit is een licht pittige enchiladasaus. Die goed te gebruiken is over de enchilada of vooraf als dipper met tortillachips.

(5 / 5)
Tzatziki Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 400 ml Turkse of Griekse yoghurt (minimaal 10% vet)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse dille
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper
  • 1 el poedersuiker

Tzatziki – Cacık

Tzatziki oftewel Cacık, komt oorspronkelijk uit Turkije en is een fris bijgerecht, die veelal als saus of dip wordt gebruikt. Met…

(5 / 5)
Bechamelsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 100 ml melk
  • 150 g Goudse kaas

Bechamel kaassaus

Deze bechamel kaassaus is goed te gebruiken bij de lasagne of over de witlof en andere groentes.

(5 / 5)
Pizzaiolasaus met kip op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 kippendijen of 4 kipfilets
  • 100 ml (Italiaanse) droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 200 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 el oregano
  • verse bladpeterselie
  • 1 klont boter
  • 3 el olijfolie

Pizzaiolasaus met kip

Pizzaiola saus is een klassieker uit de Italiaanse keuken. In dit recept bakken we de kip kort en gaart deze verder…

(4.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el (Zaanse) mayonaise
  • 1 el truffelolie
  • Gemalen truffel
  • Zout en peper

Truffelmayonaise

Zachte truffelmayonaise, heerlijk bij onder andere truffelfriet of op een hamburger.

(4.8 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder (milde)
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml cognac
  • 1 paprika (rood)
  • 250 g champignons
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 g zure room, kookroom of crème fraîche
  • 1/2 bosje peterselie

Stroganoffsaus

Een lekkere stroganoffsaus als aanvulling op een mooi stukje vlees.

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 150 ml slagroom/kookroom

Honing mosterdsaus

Deze zacht romige honing mosterdsaus is lekker over een beenham, kip of salade. De saus is zowel warm als koud te…

(3.6 / 5)
Pastasaus met kruiden in de pan Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik pomodori tomaten (blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el Italiaanse tuinkruiden (basilicum, tijm en oregano)
  • 1 tl peperoncino
  • 2 tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tomatensaus

Een mooie Italiaans basis tomatensaus voor over de pizza of als basis pastasaus. Gemaakt met rijpe Pomodori op basis van een…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
  • 50 ml rode port (ruby)
  • 1 theelepel aardappelzetmeel (eventueel)

Sinaasappel-portsaus

Eenvoud dient de mens. In twee stappen een heerlijke sinaasappel portsaus. Deze saus is heerlijk bij de gegrilde eendenborst die ook…

(4.5 / 5)
Gegrilde eendenborstfilet met ruitjespatroon Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel tijm

Sinaasappel-honingsaus

Het mooie van deze sinaasappel honingsaus is dat de er maar drie ingrediënten voor nodig zijn. Eenvoud dient de mens. Deze…

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 ml zure room
  • 50 gr walnoten
  • 37,5 gr rucola
  • Peper en zout
  • 1 ruime tl mierikswortel

Rucolasaus

Een zachte saus op basis van rucola en zure room, heerlijk voor over vis.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 el yoghurt mayonaise
  • 2 augurken (slide)
  • 2 el vocht van augurken
  • 15 g verse dille

Yoghurt-dilledressing

Heerlijke frisse yoghurt-dilledressing met stukjes augurk. Lekker voor over een salade met zalm.

(3 / 5)
Pastasaus Sardanese in de pan - traditioneel_01 Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g varkenspoulet
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 500 ml water
  • 1 blikje tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 tot 3 el Italiaanse tuinkruiden (basilicum, tijm en oregano)
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 tl suiker
  • Kruidenmix voor varkensvlees
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Sardijnse Pecorino Romano kaas (Geraspt)

Pastasaus Sardanese – traditioneel

Een heerlijke Italiaanse pastasaus van Sardinië gemaakt volgens traditioneel familierecept. Deze pastasaus in combinatie met de Sardijnse Pecorino Romano is een…

(4.5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt