Kip & Gevogelte

Geschnetzeltes - vleesreepjes in roomsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kalfs- of varkensschnitzel
  • 125 ml witte wijn
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 2 el bloem
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 200 ml room
  • zout en peper

Geschnetzeltes – vleesreepjes in roomsaus

Zürcher geschnetzeltes, zoals dit Zwitsers recept officieel heet. Zijn vleesreepjes in pittige roomsaus. Traditioneel wordt het gerecht met kalfsvlees bereid. Het…

(5 / 5)
Pizzaiolasaus met kip op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 kippendijen of 4 kipfilets
  • 100 ml (Italiaanse) droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 200 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 el oregano
  • verse bladpeterselie
  • 1 klont boter
  • 3 el olijfolie

Pizzaiolasaus met kip

Pizzaiola saus is een klassieker uit de Italiaanse keuken. In dit recept bakken we de kip kort en gaart deze verder…

(4.5 / 5)
Tomaat-roomsaus met kip Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g kippendijen
  • 10-15 cherry tomaten
  • 1 courgette
  • 100 g creme fraîche
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g (dubbel geconcentreerd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el oregano
  • 1 el peterselie
  • 2 tl paprikapoeder mild
  • 1 tl gerookte paprika
  • Peper en zout

Tomaten-room met kip

Zin in tomaten-room met kip, maar nu eens niet uit een pot. Hier dan onze variant zonder smaakversterkers en in 30…

(5 / 5)
Sate met satesaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl ketoembar
  • 2 tl djahé (gemberpoeder)
  • 2 tl koenjit (kurkuma)
  • 1 tl uienpoeder (of 1 klein gesnipperd uitje)
  • 1 tl knoflook (2 teentjes - geperst)
  • 1 tl gebrande komijn

Javaanse saté

Voor Javaanse saté maken we in de marinade gebruik van Javaanse kruiden, zoals ketjap (sojasaus) en ketoembar. Ketoembar is milder van…

(0 / 5)
Gon Bao Kai Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1-2 el azijn (rijstazijn)
  • 1 el (bruine) basterdsuiker
  • 1 el sojasaus (Tip: Kikkoman Sojasaus)
  • 2 el oestersaus
  • 1-2 el sambal Oelek (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 handje geroosterde ongezouten Pinda’s (optioneel)
  • 1 1/2 tl Maizena (opgelost in 1 el water)
  • 300 g kippendijen
  • 3 grote winterpenen
  • 3 paprika's
  • 1 grote ui

Gon bao kai – Chinese kip

Gon bao kai is een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins zoetzure smaak…

(5 / 5)
Roerbak kip met prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 4 kleine preitjes
  • 4 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el oestersaus
  • 2 el kippenbouillon
  • 2 el plantaardige olie
  • 240 gram noedels
  • peper en zout

Roerbak kip met prei

Roergebakken kippendijen in knoflook en peper met prei en omelet. De gefruite knoflook en rode peper geven een zachte smaak aan…

(0 / 5)
Jambalaya Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr kipdijfilet
  • 150 gr chorizo
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 paprika's (1 groene en 1 rode)
  • 200 gr champignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 lente-uitjes
  • 250 gr pandanrijst
  • 2 tl koenjit/kurkuma
  • 2 eetl olijfolie

Jambalaya

Een eenpansgerecht uit Louisiana gebaseerd op de Creoolse keuken. Heerlijke rijst met kip of vis en chorizo. Dit gerecht is goed…

(5 / 5)
Lebanese spiced flatbread presentatie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g '00' meel
  • 100 g semolina
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl basterd suiker
  • 7 g gedroogd gist
  • 325 ml warm water
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el gemalen Baharat kruidenmix
  • 500 g lamsgehakt
  • 75 g rozijnen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 250 g Turkse yoghurt
  • 2 groene chilipepers, fijngesneden
  • versgemalen zout, peper
  • 4 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 16 takjes koriander, alleen de blaadjes

Lebanese spiced flatbread

Zelfgemaakt Lebanese spiced flatbread (platbrood) belegd met gekruid lamsgehakt. Heerlijk als lunch of geserveerd met een salade voor bij het diner.…

(5 / 5)
Broodje pittige kip komijnmayonaise Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 tl gebrand komijnzaad
  • 2 el bloem
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 ei, los geklopt
  • 5 el paneermeel
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 kippendijen
  • 1 el mosterd
  • 90 ml mayonaise
  • 2 baquettes, kleine stokbroodjes gehalveerd
  • 4 blaadjes ijsbergsla in dunne reepjes
  • 50 g Parmezaanse kaas in dunne flinters
  • 2 takjes peterselie

Broodje pittige kip komijnmayo

Een goed gelegd broodje gaat er als lunch of tijdens een buffet altijd wel in. Hier een variant met pittige kip…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 4 plakken Prosciutto
  • verse salieblaadjes
  • bloem
  • Zout
  • Peper
  • 30 g boter

Saltimbocca Kip

Een variatie op de Saltimbocca con marsala met kalfsschnitzel, ook erg lekker.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gember (djahé)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1/2 kopje yoghurt
  • 1 el verse,gehakte koriander
  • Peper en zout

Kruidige kip curry

Een heerlijke zachte curry met een volle kruidige smaak.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen of 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 250 g champignons
  • 4 tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 350 ml gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 2 el peterselie
  • Peper & zout

Kip met Jagerssaus

Een Belgische stoofpot met kip in een romige jagerssaus. Deze saus is gemaakt op basis van rode wijn, tomaten en champignons.

(0 / 5)
x

Lost Password