Even geen inspiratie?

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 preistronk, in grove stukken
  • 1/2 stengel bleekselderij in grove stukken
  • 1 ui gehalveerd
  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 400 ml water
  • 100 g kip in stukjes
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 el creme fraîche
  • Beetje peper en zout

Gevogeltebouillon met quenelles van kip

Een heldere bouillon die licht verteerbaar is. De Franse kip quenelles zorgen voor een luxe uitstraling. Dit recept is prima te…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • +100 gr koude boter
  • +1 ei
  • +1 el water (handwarm)
  • +snufje zout
  • 500 gr bladspinazie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 75 gr parmezaan
  • 8 takjes tijm
  • 1/2 bosje peterselie
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eidooiers
  • 250 gr ricotta
  • zout en peper

Hartige taart met spinazie en ricotta

Een vegetarische hartige taart met spinazie en ricotta. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima te gebruiken bij een buffet of als…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 preien
  • 500 g kippendijen (gekruid)
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g magere spekreepjes
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g rosti
  • Boter
  • 2 el verse dragon
  • Pakje bladerdeeg

Bladerdeegpie met kip, prei, champignons & sperziebonen

Een heerlijk pie van bladerdeeg gevuld met prei, champigons en sperziebonen, kip en magere spekreepjes. Er is altijd wel even tijd…

(4 / 5)
Belinerbol Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2-3 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 60 gr suiker
  • 600 gr bloem
  • 2 zakjes droge gist
  • 180 ml melk (lauw)
  • 65 gr boter (vloeibaar, maar niet heet)
  • Poedersuiker

Berlinerbol

Een heerlijk berlinerbol, zoals de naam al doet vermoeden volgens origineel Duits recept.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter
  • 1 ei
  • 1 el water (handwarm)
  • snufje zout

Hartige taart deeg

Eenvoudig te maken quiches, hartige taarten deeg.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 prei
  • 2 rode puntpaprika's
  • 300 g sperziebonen (vers of uit de diepvries)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember of 2 tl djahé of gemberpasta
  • 2 el zonnebloemolie
  • Bami of mie voor 4 personen
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 tl sambal (oelek)
  • 2 el ketjap
  • 1 gula djawa (Javaanse bruine suiker)
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el paprikapoeder (mild)
  • 1 tl cayennepeper
  • 100-200 ml water

Beef Shanghai boontjes

Beef Shanghai is een heerlijk gerecht uit de categorie Wereldgerechten. Dit gerecht is snel te maken, ook zonder zakjes en pakjes!

(0 / 5)
Gestoofde courgette Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 bakje basilicum (15 g alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • peperoncino

Gestoofde courgette

Deze gestoofde courgette is een heerlijk gezond bijgerecht die zowel warm als koud gegeten kan worden.

(5 / 5)
Bechamelsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk

Bechamelsaus

Bechamelsaus is een witte saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus. Denk hierbij aan lasagne bolognese of moussaka, maar ook…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaas
  • 4 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout
  • 1 el mosterd
  • 50 g koude boter
  • 250 ml rode wijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde oregano

Gemarineerde varkenshaas

Heerlijke malse gemarineerde varkenshaas op Franse wijze bereidt. Heerlijk met onder andere geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven. Geschikt voor…

(2.9 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 75 g vers broodkruim
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 60 ml melk
  • zout en peper
  • 300 g diepvries doperwten
  • 1 hand munt
  • 1 tl citroenschil
  • 1 el olijfolie

Gekruide hamburgertjes met erwtensalade

Heerlijke kruidige hamburgertjes met een frisse salade van gestampte doperwten en flatbread.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • beetje zout

Wenerdeeg

Het is ook lekker om het deeg een snufje kaneel mee te geven

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 425 g tarwebloem
  • 240 ml melk
  • 7 g droge gist
  • 28 g zachte roomboter
  • 12 g suiker
  • 8 g zout
  • 1 ei
  • 25 g sesamzaadjes

Witte bollen

Heerlijke zelf gemaakte witte bollen of bolletjes om te gebruiken als basis bij een buffet of high tea.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 425 g tarwebloem
  • 240 ml melk
  • 7 g droge gist
  • 28 g zachte roomboter
  • 12 g suiker
  • 8 g zout
  • 1 ei
  • 25 g sesamzaadjes

Hamburgerbroodjes

Een echte Wagyu of een Angusburger verdient ook een bijpassend hamburgerbroodje.

(0 / 5)
Hamburgersaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eetl mayonaise
  • 2 eetl ketchup
  • 2 eetl piccalilly
  • 1/2 eetl witte natuur azijn
  • 1/2 eetl suiker
  • 1/2 tl chillipoeder
  • 1/2 tl zout (mag ook naar eigen smaak)
  • 1/4 ui - of lente-uitjes

Hamburgersaus

De enige echte ‘Secret Sauce’. Mooi romig met een volle smaak en een klein pitje. Maak de hamburgersaus eerder op de…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 kg verse mosselen.
  • droge witte wijn
  • gepelde tomaten in blik of verse tomaten
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • zout, peper
  • 1 theelepel pepperoncino

Gekookte mosselen – Italian style

Mosselen op zijn Italiaans, eenvoudig om te maken en zo anders dan de traditionele Nederlandse bereidingswijze voor mosselen.

(3 / 5)
x

Wachtwoord kwijt