** Normaal

Chicken Katsu curry met rijst en boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 120 g, bloem
  • 180 g Panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei (groot)
  • Zonnebloemolie
  • Zout/peper
  • Of 4 voorgegaarde krokante kip schnitzels
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder (milde of Surinaamse)
  • 1 tl gemberpoeder of 1.5 cm verse gember
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el honing
  • 1 el Garam Masala
  • 1 el sojasaus
  • 300 g rijst
  • 400 g sperzieboontjes

Chicken Katsu Curry

Deze Japanse Chicken Katsu curry is een zachte en milde curry met krokante kip en rijst. Eenmaal gegeten en je bent…

(5 / 5)
Flammkuchen met paprika pesto Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g pestospread
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 plakjes Serranoham in reepjes
  • 1 rode ui

Flammkuchen met paprika en rode ui

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(4.5 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(3.7 / 5)
Boboti met rijst op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 350 g rundergehakt
  • 2 el Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • peper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl uienpoeder
  • halve ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 100 g rozijnen
  • 1 Granny Smith appel, in blokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 ml water

Boboti

Boboti, een overheerlijk gerecht uit het zuiden van Afrika. Een combinatie van kerrie en frisse appel, gecombineerd met een zoetje van…

(5 / 5)
Risotto met ham en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g risotto
  • 40 g boter of Olijfolie
  • 2 preien
  • 1 l water voor bouillon
  • 1 groentebouillonblokje
  • 60 g schapenkaas (Texelse of Italiaans) of Parmigiano Reggiano
  • 125 g cherrytomaten
  • 1½ el crème fraîche
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • peper en zout

Risotto ham en prei

Een heerlijke risotto met ham, prei en schapenkaas die ook vervangen kan worden voor Parmezaanse kaas. Door het weglaten van de…

(4 / 5)
Bagel op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g bloem
  • 150 ml melk
  • 25 ml olie
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 2 snufjes zout
  • 1 ei
  • 1 eierdooier

Bagels

Wie kent hem niet de heerlijke belegde bagel, het broodje met een gat erin. De bagel is van oorsprong Pools, maar…

(0 / 5)
Bechamelsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 100 ml melk
  • 150 g Goudse kaas

Bechamel kaassaus

Deze bechamel kaassaus is goed te gebruiken bij de lasagne of over de witlof en andere groentes.

(5 / 5)
kip biryani met een schepje raïta Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala of tikka masala
  • 1 tl kerriepoeder
  • zeezout en zwarte peper
  • 600 g kippendijfilet, in stukken van circa 7 cm
  • 3 grote of 4 kleine uien, in dunne ringen
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 groene kardemompeulen
  • 1 el kurkuma
  • 1 el garam masala of tikka masala
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl fenegriekzaad
  • 2 tl gebrand komijnzaad
  • 2 tl bruin mosterdzaad of een tl wasabi of mierikswortel
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 50-75 ml zonnebloemolie
  • 400 g basmatirijst (gewassen)
  • 800 ml kippenbouiloon
  • snuf saffraandraadjes geweekt in 50 ml melk
  • verse koriander, fijngehakt, handje vol
  • verse munt, fijngehakt, handje vol
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • ⅟₂ komkommer, grof geraspt
  • ⅟₂ teen knoflook, fijn geraspt
  • ⅟₂ tl gebrand komijnpoeder
  • munt, blaadjes fijngehakt
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 517
  • eiwit: 31 g

Kip Biryani uit de oven

Comfortfood pur sang deze kip Biryani uit de oven. Vol met heerlijke geuren en smaken van onder andere garam masala en…

(4 / 5)
Mexicaanse rijstschotel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g rijst
  • 200 g bonen
  • 75 g diepvries erwten
  • 150 g maïs
  • 1 puntpaprika
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g chorizo
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde koriander
  • ½ tl (geroosterde) komijn
  • 400 ml water
  • ½ citroen
  • portie guacamole
  • Zure room
  • 2 avocado's
  • ½ rode ui
  • 1 grote teen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Mexicaanse rijstschotel

Waan je met dit simpele eenpansgerecht voor even in Mexico. Combineer met de zure room en guacamole en je hebt een…

(4 / 5)
The Old Amsterdam hamburger gepresenteerd op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g rundergehakt (vetpercentage 20 tot 30%)
  • 1/4 jalapeño peper
  • 3 Amsterdamse uitjes
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 1 grote ui
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 40 g ijsberg sla
  • 1 tomaat
  • 2 hamburger-broodjes / mooie bollen
  • 2 plakjes Old Amsterdam
  • Peper/zout
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el piccalilly
  • 1 tl witte natuur azijn
  • 1 tl suiker
  • 1/4 tl chilipoeder

The Old Amsterdam Hamburger

The Old Amsterdam Hamburger is er één die er zeker mag zijn. De combinatie van zoet, zuur en pittig zorgt voor…

(5 / 5)
Risotto met tomaat en spinazie op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g chorizo
  • 300 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g gehalveerde cherrytomaatjes
  • 200 g risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 g)
  • 1l groentebouillon
  • 100 g mascarpone
  • Verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Tomatenrisotto met bladspinazie

Spinazie en tomaat altijd een fijne combinatie zo ook in deze tomatenrisotto. Met de chorizo, Parmezaanse kaas en onze geroosterde cherrytomaat…

(4 / 5)
kipstoof met gecarameliseerde appel Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 50 g boter in blokjes
  • 600 g kippendijen
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 300 ml cider
  • 3 appels, zoetzuur, geschild in partjes gesneden
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 300 ml slagroom of kookroom
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 590
  • Eiwit: 22 g
  • Koolhydraten: 13 g
  • Vet: 47 g

Kip à la Normande

Kip à la Normande is een goed voorbeeld van comfortfood. Even aanbraden in de pan en dan wegzetten in de oven…

(3.3 / 5)
appelcaketaart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 75 g zachte roomboter
  • 150 g patent bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • snuifje zout
  • 180 g (patent) bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 180 g zachte (room)boter
  • 150 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • citroen zest
  • 2 tl citroensap
  • 2 appels of 1 grote

Appelcaketaart

Deze Appelcaketaart heeft een koekbodem met daarop cake met een frisse hint van yoghurt. De appelcaketaart is een ware verrassing voor…

(4.4 / 5)
Pizzaiolasaus met kip op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 kippendijen of 4 kipfilets
  • 100 ml (Italiaanse) droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 200 g zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 el oregano
  • verse bladpeterselie
  • 1 klont boter
  • 3 el olijfolie

Pizzaiolasaus met kip

Pizzaiola saus is een klassieker uit de Italiaanse keuken. In dit recept bakken we de kip kort en gaart deze verder…

(4.7 / 5)
Shakshuka met zoete aardappel, wortel, spinazie en eitje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el arachideolie
  • 500 g hutspotgroenten
  • 2 tl ras el hanout
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 7 g verse koriander
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 100 g (baby)spinazie
  • 4 eieren
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 575 kcal

Shakshuka met zoete aardappel en spinazie

Een heerlijk vegetarisch gerecht op basis van wortel, zoete aardappel en spinazie. Door de smaak van ras el hanout kruiden, waan…

(4.7 / 5)
x

Wachtwoord kwijt