Zuppa di Pomodori

  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 55 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(0 / 5)

Proef de zomer terug in deze volle tomatensoep van verse Pomodori tomaten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Giet de olijfolie in een ruime soeppan met dikke bodem en voeg hier de tomaten, de ui, de knoflook en de bleekselderij aan toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel onder af en toe roeren, circa 45 minuten zachtjes koken.

  • Stap 2

    Pureer het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree. Voor een gladde soep, zeef de puree dan in een schone sauspan.

  • Stap 3

    Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de pasta toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de soep 8-10 minuten koken totdat de pasta gaar is, maar nog beet heeft.

  • Stap 4

    Breng de soep op smaak met wat zout en peper. Schep de soep in voorverwarmde borden, bestrooi met peterselie en dien gelijk op.

Tips & variaties

  • Tip: schaaf wat Parmezaanse kaas over de soep!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt