Zalmrolletjes met avocado

  • Portie: 4
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 3:0 h
Loading...
(4 / 5)

Een sushi van zalm met een krokant laagje van sesamzaad gevuld met zachte avocadocrème.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkw

  • Stap 1

    Verdeel de plakjes zalm over een velletje huishoudfolie.

  • Stap 2

    Prak de avocado fijn en voeg een eetlepel zure room, wat gehakte bieslook, een scheutje citroensap en wat peper en zout toe. Maak hiervan de vulling voor het zalmrolletje.

  • Stap 3

    Verdeel de vulling met een mes over de zalm. Rol de rol nu voorzichtig op. Pak hem stevig in en laat hem minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  • Stap 4

    Haal het folie voorzichtig los. Haal de zalmrol door de sesamzaadjes en snijd ze vervolgens in plakken van zo’n 2 cm. Garneer de zalmrolletjes met een takje bieslook.

Tips & variaties

  • Samen met de zalmtartaar op rösti en de zalmbonbons met Hollandse garnaaltjes te serveren als zalmtrio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt