Zalmbonbons met Hollandse garnaaltjes

  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 2:20 h
Loading...
(5 / 5)

Makkelijk te maken, deze smaakvolle zalmbonbon met Hollandse garnaaltjes.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Meng de garnaaltjes met een eetlepel crème fraîche, wat vers gehakte dille, een scheutje citroen en peper en zout naar smaak.

  • Stap 2

    Bekleed een klein bakje met een velletje huishoudfolie. Verdeel hierover 1 of 2 plakjes gerookte zalm. Zorg ervoor dat alle zijdes bedekt zijn, er mogen geen gaten ontstaan!

  • Stap 3

    Vul het bakje met garnalen en vouw de plakjes zalm dicht, zodat er een bonbon ontstaat. Druk het plastic iets aan.

  • Stap 4

    Laat de zalmbonbon minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de bonbon met 2 streepjes mosterd-dille saus en een klein blaadje rucola.

Tips & variaties

  • Samen met de zalmtartaar op rösti en de zalmrolletjes met avocado te serveren als zalmtrio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt