• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Voorbereiding: 30 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 60 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Wenerdeeg (1, 2, 3 deeg) kan als basisrecept worden gebruikt voor taartbodems, koekjes, gevulde koeken, appelpensees, appeltaart of andere grote fruittaarten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak een kuiltje in de bloem en meng eerst de boter, suiker en ei met je handen door elkaar.

  • Stap 2

    Kneed vervolgens beetje bij beetje de bloem en het zout door het boter, suiker eimengsel tot het deeg goed gemengd is.

  • Stap 3

    Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht) Maak een platte plak van het geheel en verpak het in plasticfolie (huishoudfolie). Laat het circa 15 minuten rusten in de koelkast.

  • Stap 4

    Nu is het deeg klaar voor gebruik voor taartbodems van 22 cm, koekjes, gevuldekoeken, appelpensees, en fruittaarten. Voor appeltaart de hoeveelheid verdubbelen.

  • Stap 5

    Bak de taartbodem voor fruittaarten op 180°C eerst 15 tot 20 minuten blind en daarna nog 15 tot 20 minuten zonder een vulling. Laat de bodem goed afkoelen voor verdere bereiding.

Tips & variations

  • Voor de techniek van blindbakken heb je het volgende nodig:

  • Bakpapier - Dit zorgt ervoor dat je steunvulling niet in de bodem vast komt te zitten met bakken.

  • Steunvulling - De vulling moet gewicht hebben om ervoor te zorgen dat de bodem niet rijst. Je kunt hiervoor speciale bakbonen gebruiken of rijst, gedroogde bonen of linzen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password