Turkse vijgentaart (Muballebili incir tatlisi)

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 4:30 h
Loading...
(4.7 / 5)

Een origineel Turks recept voor een overheerlijke vijgentaart. Lekker bij de koffie, maar ook zeer geschikt als dessert.

Ingrediënten

  • Taart
  • Pudding
  • Koffie
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Taart

    Doe de vijgen in een kom water en laat die ongeveer 15 min wellen. Snijd ze daarna in kleine stukjes. Hak de walnoten in kleine stukjes. Voor het deeg: Klop de eieren en de suiker met een mixer tot een luchtige massa. Voeg daarna de melk toe, ga verder met opkloppen. Voeg het meel, het bakpoeder, de vanillesuiker, de kaneel toe en klop totdat het weer luchtig wordt. Voeg de walnoten en de vijgen erbij en roer deze met een pannenlikker door je beslag heen. Smeer een springvorm of schaal in met een beetje olie zodat je deeg straks niet gaat plakken. Verdeel het deeg over de springvorm en zet de taart ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde 170 graden oven (met satéprikker checken of taart gaar is).

  • Pudding

    Doe de melk, 6 eetlepels suiker en 3 eetlepels zetmeel (maizena) in een pan en roer dit tot dat alles gaat koken. Nadat het kookpunt is bereikt haal je de pan van het vuur af en voeg je een eetlepel boter bij, roer dat ongeveer 1 min door. Voeg een pakje Krem Santie erbij en roer alles nog 2-3 minuten met je mixer door

  • Koffie

    1 glas espresso met suiker goed doorroeren.

  • Taart afmaken

    Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen. Verdeel de koffie over het gebak. Na 2 tot 3 minuten doe je het zelfde met de pudding die je hebt gemaakt. Zet de taart daarna 2-3 uur in je koelkast om op te stijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt