Tomatentorentjes met balsamicocrème

  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Een mooi voorgerecht op basis van cherrytomaatjes. Vol van heerlijke smaken, een zoetje, een zuurtje in combinatie met een mooie buffelmozzarella!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Was de tomaatjes.

  • Stap 2

    Karamelliseer de suiker in een pan met dikke bodem op een laag vuur goudbruin. Blus af met de balsamico. Breng het geheel aan de kook en kook al roerend op een middelhoog vuur in 2-3 minuten verder tot de suiker is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.

  • Stap 3

    Voeg de tomaten toe en breng de aan de kook. Kook 4-5 minuten tot ze zacht worden en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Neem van het vuur.

  • Stap 4

    Snijd de buffelmozzarella in 8 plakken. Was de basilicum en schud het droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Meng 2 eetlepels olijfolie met de basilicum. Wentel de mozzarella erin.

  • Stap 5

    Verdeel 2/3 van de tomaten over 4 bordjes en leg de mozzarella erop. Verdeel de overige tomaten erover heen. Bestrooi met het zeezout en de grove peper.

Tips & variations

  • Lekker met een stukje ciabatta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt