Tiramisu
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 4:0 h
Loading...
(5 / 5)

Een heerlijke tiramisu volgens traditioneel Italiaans recept. Zacht van smaak. Maak het geheel compleet met een lekkere Italiaanse dessertwijn.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Scheid het eiwit van het eigeel.

  • Stap 2

    Doe 5 eetlepels suiker in het eigeel en een beetje zout in beide. Zet het eiwit in de koelkast. Voeg de Frangelico of Amaretto toe en mix het eigeel. Roer de mascarpone er doorheen.

  • Stap 3

    Doe een beetje suiker bij het eiwit en mix het stijf. Roer het eiwit voorzichtig door het eigeel heen om zo de luchtigheid te behouden.

  • Stap 4

    Neem een schaaltje met wat koude koffie (espresso), een beetje suiker en een beetje Marsala. Doe een beetje van de eigeelmix in de schaal.

  • Stap 5

    Doop de lange vingers één voor één in de koffie en leg ze in de schaal en wissel dit af met de eigeelmix. Herhaal dit. Eindig met een laagje eigeelmix en bestuif dit met een laagje cacaopoeder.

  • Stap 6

    In de koelkast geruime tijd laten opstijven.

Tips & variaties

  • Voor het beste resultaat, laat de tiramisu een nacht in de koelkast opstijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt