• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(4 / 5)

Heerlijke Spritzen zoals je ze alleen bij de banketbakker kunt krijgen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven (hetelucht) voor op 150 graden.

  • Stap 2

    Halveer het vanillestokje in de lengte en haal het vanille merg eruit. Wrijf met je hand de boter, suiker en de vanillemerg tot een zalvig mengsel.

  • Stap 3

    Doe het ei erdoor en kneed de bloem er voorzichtig doorheen. Zorg ervoor dat je met je handpalm het mengsel luchtig en zalvig aanvoelt.

  • Stap 4

    Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje (groot). Spuit nu de Sprizen op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm die je wenst. (rond of waaier).

  • Stap 5

    Bak ze in de oven in circa 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.

Eén reactie

  • Isabelle

    Heel erg lekker.
    Maar ik had wel heel veel beslag/deeg.
    Vierde plaat zit nu in de oven.
    En ik heb ze er voor 25 min in.
    Met 20min waren ze zelfs na het afkoelen nog iets te zacht in het midden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt