Spinazie – fetataart

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4 / 5)

Een lekkere knapperige plaattaart met een frisse vulling van spinazie, tomaat en feta. Snel gemaakt en heerlijk op een zomerse dag met bijvoorbeeld een salade on the side.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Warm de oven voor op 200ºC hetelucht.

  • Stap 2

    Doe een scheut olijfolie in een (hapjes)pan en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de pan. Wanneer dit gefruit is voeg je handje voor handje de bladspinazie toe. Zorg dat je pas een nieuw handje bladspinazie toevoegt wanneer het vorige is geslonken.Wanneer alle spinazie is geslonken haal je de pan van het vuur af.

  • Stap 3

    Leg op de bakplaat van de oven een bakpapiertje. Rol hier op het bladerdeeg uit. Schep met een lepel de ricotta op het midden van het bladerdeeg. Smeer dit vervolgens tot 2 cm van de rand over het bladerdeeg uit. Verdeel hier vervolgens naar smaak de peper, zout en oregano overheen.

  • Stap 4

    Schep het spinazie mengsel bovenop de ricotta en verdeel dit goed. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verkruimel de feta. Verdeel de tomatenblokjes en de feta ook over het mengsel. Vouw de randen van het bladerdeeg tot over het mengsel, zodat er een randje ontstaat.

  • Stap 5

    Klop het ei los en smeer deze over de randen van het bladerdeeg. Doe de bakplaat in de oven en bak de taart in 20 minuten af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt