Spaanse visschotel met chorizo

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(3.1 / 5)

Een heerlijke Spaanse visschotel met tomatensaus, olijven en chorizo, lekker met rijst, pasta of een vers gebakken broodje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de ui en snijd de chorizo in blokjes. Laat vervolgens een pan zonder boter of olie warm worden en bak hierin de chorizo zachtjes uit, zodat de olie en de smaakstoffen van de chorizo vrijkomen.

  • Stap 2

    Snijd ondertussen de paprika's in repen en vervolgens nog eenmaal door de helft. Wanneer de chorizo zachtjes is uitgebakken en zijn olie heeft losgelaten, fruit je hierin de uien. Wanneer deze glazig worden mogen de paprikareepjes erbij en moet dit nog ongeveer 5 minuten worden gebakken.

  • Stap 3

    Doe vervolgens de twee blikken gepelde tomaten erbij en plet de tomaten wat fijn. Snijd de olijven in ringetjes, doe deze vervolgens bij het mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat even 5 minuten op zacht vuur koken.

  • Stap 4

    Kruid de vis met wat peper en zout of met wat viskruiden en leg de moten bovenop de saus. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 5 minuten op zacht vuur stoven. Keer halverwege de vis om.

  • Stap 5

    Controleer na 5 minuten of de vis goed is, valt deze nog niet uit elkaar laat het dan nog even langer garen, maar haal na 5 minuten wel de deksel weer van de pan, zodat de saus ook een beetje kan inkoken.

  • Stap 6

    Wanneer nodig kun je de saus nog wat binden, is de dikte goed dan kan de visschotel worden geserveerd. Lekker met bijvoorbeeld zilvervliesrijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt