Sorbetijs – aardbeien chocolade

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(5 / 5)

Een heerlijk verfrissend aardbeiensorbetijs met kleine stukjes pure chocolade. Wat een verrassing als je dit als dessert neerzet voor jezelf of vrienden.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breng het suiker en het water in een pan aan de kook totdat de suiker is opgelost. Laat het dan nog een paar minuutjes doorkoken. Meng het suikerwater en de vruchtenmassa en laat het goed afkoelen tot +/- 7 graden. Laat de ijsmachine alvast 10 minuten voor koelen.

  • Stap 2

    Zodra de ijsmachine is voorgekoeld zet dan de draaifunctie aan en giet de massa in de ijsbeker. Laat het geheel 20 min. draaien, totdat de massa de gewenste structuur heeft bereikt. Hak de chocoladereep in kleine stukjes en roer dit door het ijs. Bewaar het ijs in een bak in de vriezer totdat je het gaat gebruiken.

  • Zonder ijsmachine

    Doe de afgekoelde vruchtenmassa in een bak en zet deze afgesloten in de vriezer. Roer elke 15 minuten met een lepel goed door de bak en herhaal dit totdat de gewenste structuur is bereikt. Hoe meer men het ijs roert hoe minder kans er is op ijskristallen.

Tips & variaties

  • Snijd nog wat verse aardbeien in kleine stukjes en schep dit samen met de chocolade door het ijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt