Soezentaart

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(4 / 5)

Deze soezentaart is door zijn mooie kransvorm een uitstekend dessert voor kerst. Voor deze soezentaart wordt er gebruik gemaakt van het basisrecept soezendeeg op onze website.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Kijk voor het basisrecept voor soezendeeg op deze website. Leg op een bakplaat bakpapier en spuit hierop in een diameter van ongeveer 10 cm een cirkel van 12 soezen. Zorg dat de soezen elkaar raken.

  • Stap 2

    Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soezenring ongeveer 20 minuten. Neem de bakplaat voorzichtig uit de oven en snijd de soezenring hier en daar horizontaal in. Zet de soezenring terug in de oven en laat de ring in 10 minuten goudbruin bakken. Soezenring uit oven nemen en op rooster aten afkoelen.

  • Stap 3

    Amandelschaafsel in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen.

  • Stap 4

    Soezenring overlangs in tweeën snijden. In de onderste helft vanillekwark scheppen en ananas over de kwark verdelen en voorzichtig indrukken. Bovenste helft erop leggen en met jam bestrijken. Vervolgens amandelschaafsel en poedersuiker erover strooien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt