Soezendeeg

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 20
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4 / 5)

Basisrecept voor 30 kleine of 20 grote soezen. Lekker om te vullen met slagroom of met ijs als dessert.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breng in een steelpan het water met de boter en het zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem er snel in één keer al roerend aan toe.

  • Stap 2

    Blijf roeren tot een deegbal ontstaat. Verwarm de massa al roerend nog 1 minuut tot een deegfilm op de panbodem is gekomen. Hieraan kunt u zien dat de massa de juiste consistentie heeft. Doe de massa in een mengkom om snel te laten afkoelen.

  • Stap 3

    Klop de eieren één voor één met de mixer door de massa; voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel door de massa is opgenomen. Het deeg bevat voldoende eieren wanneer het sterk glanst en het als een stevig lint van de lepel loopt. Een te vloeibaar deeg geeft een slecht resultaat.

  • Stap 4

    Belangrijk: De bakpoeder pas toevoegen als de massa is afgekoeld! Als bakpoeder door het warme deeg geroerd wordt, dan wordt de rijzende werking tenietgedaan.

  • Stap 5

    Zet de oven alvast aan. Elektrische oven: voorverwarmd op 220 °C Heteluchtoven: voorverwarmd op 200°C Gasoven: voorverwarmd op stand 4 - 5 Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het deeg. Spuit de deeg in gewenste vorm op een ingevette bakplaat die licht bedekt is met bloem. Baktijd: 30 - 35 minuten

  • Stap 6

    Knip de soesjes direct na het bakken open, laat ze afkoelen en vervolgens kunt u ze vullen en garneren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt