Salad on the side

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 5 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(1 / 5)

Een lekkere frisse salade, heerlijk voor naast de pasta, een plaattaart, patat of gewoon als salade.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de spekjes uit. Leg deze daarna op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Snijd de ui in dunne halve ringen en laat deze ongeveer 6 minuten in een kommetje met gekookt water liggen.

  • Stap 2

    Haal de wortels van de blaadjes veldsla af, zodat de blaadjes van elkaar gescheiden zijn. Als je dit wel lekker vindt, mag je het ook laten zitten. Doe de blaadjes sla vervolgens in een bak.

  • Stap 3

    Snijd de semi zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en voeg deze toe aan de kom. Snijd de Amsterdamse uitjes in partjes en doe deze er ook bij.

  • Stap 4

    Giet de uienringen af en doe de halve ringen bij de sla. Als de spekreepjes afgekoeld zijn kunnen deze er ook bij. Voeg als laatste de croutons toe. Schep het geheel om en je hebt een heerlijke salade.

  • Stap 5

    Je kunt de salade eventueel aanvullen met parmezaanflakes of pijnboompitjes, net wat je lekker vindt. Schep de sla op een bord en maak hem af met bijvoorbeeld wat balsamicoazijn. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt