Runderstoofschotel met bier en pureelaag

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 3:10 h
  • Klaar in: 3:30 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Runderstoof met bier, vol van smaak. Afgemaakt met gegratineerde rozetjes van aardappelpuree.
In dit recept zijn er twee aardappelpuree varianten waarvan één lactose vrij.

Ingrediënten

  • Runderstoof
  • Aardappelpuree Parmezaan
  • Aardappelpuree lactosevrij
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd het vlees in blokjes van 2 tot 3 cm. Snijd de wortel in dunne plakjes, de uien in blokjes en de knoflook fijn.

  • Stap 2

    Verhit 2 el van de olie in een grote braadpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin 1/3 van het vlees al omscheppend in 3-4 minuten bruin en schep het uit de pan op een bord. Bak de rest van het vlees in twee porties op dezelfde manier als hiervoor.

  • Stap 3

    Bak nu in dezelfde pan de spekjes goudbruin en knapperig. Voeg hier vervolgens de wortels, uien, knoflook aan toe en bak deze al omscheppend 3-5 minuten, tot de ui halfgaar is.

  • Stap 4

    Voeg de tomatenpuree, het bier en de bouillon toe. Breng het aan de kook en laat het vervolgens 2-3 minuten inkoken, waarbij je met een pollepel het aanzetsel van de bodem van de pan los schraapt. Schep het vlees weer in de pan en voeg het bouquet garni toe (de takjes tijm, peterselie en de blaadjes laurier). Breng het aan de kook en op smaak wat wat peper en zout. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt 2 uur. Roer met regelmat even door de pan.

  • Stap 5

    Voeg nu de champignons toe en laat het geheel nog 1 uur zachtjes door pruttelen tot het vlees gaar en mals is en de saus is ingekookt. Check ondertussen of er nog een scheutje water bij moet. Als de saus nog te dun is kun je hem wat binden of langer later inkoken.

  • Stap 6 - Aardappelpuree

    Kook in de tussentijd de aardappels in licht gezouten water in 20 tot 25 minuten gaar en ze giet af. Laat in de pan 2-3 minuten uitdampen. Stamp ze met een aardappelstamper. Stamp geleidelijk de boterblokjes en melk erdoor. Roer de Parmezaan erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat een beetje afkoelen.

  • Stap 6 - Aardappelpuree lactose vrij!

    Kook in de tussentijd de aardappels in licht gezouten water in 20 tot 25 minuten gaar en ze giet af. Laat in de pan 2-3 minuten uitdampen. Stamp ze met een aardappelstamper. Voeg de olie toe en stamp opnieuw. Maak de puree met een vork luchtig en breng op smaak met zout en peper. Voeg zo nodig nog wat meer olijfolie toe en schep om tot een romige puree. Laat een beetje afkoelen.

  • Stap 7

    Verwarm de grill op de hoogste stand. Schep de stoofschotel over in een overschaal. Doe de puree in de spuitzak en spuit toefjes puree op de stoofschotel. Bestrijk deze voorzichtig met wat olijfolie. Laat in 5-10 minuten licht kleuren onder de grill. Eet smakelijk..

Tips & variaties

  • Voor een luchtige puree met een fijne structuur, druk de grove puree door een aardappelpers.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password