• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 15 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 40 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Basisrecept roomijs voor ijsmachine of zonder ijsmachine, om heerlijk te variëren met de moes of stukjes van verschillende vruchten of andere toevoegingen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breng de melk en room in een pan langzaam aan de kook.

  • Stap 2

    Klop in een schaal de eierdooiers en de suiker tot een gladde massa en schenk onder voortdurend kloppen de warme melk met room bij het eimengsel.

  • Stap 3

    Doe vervolgens dit mengsel weer terug in de pan en laat onder voortdurend roeren op laag vuur indikken, totdat het mengsel een laagje vormt op de achterzijde van een houten lepel. LET OP! dat het mengsel niet meer aan de kook komt!

  • Stap 4

    Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen tot +/- 7 graden. Schep de vanille of andere toevoeging door de bereiding. Zodra de ijsmachine is voorgekoeld zet dan de draaifunctie aan en giet de massa in de ijsbeker en laat het geheel 30 minuten draaien totdat de juiste structuur is bereikt. Giet vervolgens het roomijs in een ijsbak en bewaar in de vriezer totdat je het gaat gebruiken.

  • Stap 5

    Zonder ijsmachine: Doe de afgekoelde massa in een bak en zet deze afgesloten in de vriezer. Roer elke 15 minuten met een lepel goed door de bak en herhaal dit totdat de gewenste structuur is bereikt. Hoe meer men het ijs roert hoe minder kans er is op ijskristallen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password