Risotto met paddenstoelen

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(4 / 5)

Een heerlijke romige risotto met gemengde paddenstoelen en parmezaanse kaas. Een makkelijk te bereiden gerecht, welke je vrij snel op tafel kan zetten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de uien. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in niet al te kleine stukken. Smelt de boter in een diepe brede pan met een dikke bodem op een half hoog vuur. Voeg als de boter gesmolten is de gesnipperde ui en de paddestoelen toe. Fruit deze voor 5 minuten.

  • Stap 2

    Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend met de ui en de paddestoelen mee. Schenk de wijn in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken totdat de wijn door de rijst is opgenomen.

  • Stap 3

    Voeg als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit telkens als het vocht is opgenomen door de rijst. Blijf de risotto roeren, zodat alle bouillon door de rijst wordt opgenomen en niet aanbrand.

  • Stap 4

    Na +/- 25 minuten is de risotto klaar. Breng hem op smaak met wat zout en peper. Voeg de geraspte Parmezaan toe en laat de risotto (van het vuur) met de deksel op de pan nog een paar minuten staan. Dit komt de smaak ten goede. Voeg als laatste de vers gehakte peterselie of bieslook toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt