Rendang Daging

rendang
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 3:0 h
  • Klaar in: 3:30 h
Loading...
(5 / 5)

Rendang daging is een heerlijk klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Door het gerecht urenlang in een kruidige kokosmelk te stoven smaakt het vlees intenser en vol. Het wachten resulteert in een rijkelijke beloning waarmee je iedereen kunt verrassen. Dit recept is pure Rendang zonder zakjes en pakjes

Ingrediënten

  • Boemboe
  • Rendang
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Boemboe

    Rooster de kemirinoten in een koekenpan. Schil de laos en gember en rasp deze samen met de geroosterde kemirinoten.

  • Stap 2

    Maal in een keukenmachine de sjalotjes en knoflook fijn. Voeg hier de laos, gember, koenjit, knoflook, geroosterde kemirinoten en lombok aan toe (al naar gelang de mate van pittigheid één of meer lomboks mee laten malen. (Als u niet van pittig houdt dan is één lombok zonder zaadlijst meer dan genoeg!)

  • Stap 3

    Verwarm de zonnebloemolie in een pan (niet te heet) en voeg het kruidenmengsel toe. Fruit de kruiden op laag vuur 5 minuten lang, terwijl je er steeds in blijft roeren. Kneus de citroengras en doe het samen met de salamblaadjes of laurierblaadjes en zout bij de kruiden.

  • Stap 4 - Rendang

    Snijd het vlees in middelgrote blokjes.

  • Stap 5

    Zet het vuur middelmatig en laat het vlees door regelmatig te roeren dichtschroeien in de kruidenpasta.

  • Stap 6

    Voeg nu de kokosmelk en water toe en laat alles 2 tot 3 uur, zonder deksel op de de pan, op een laag vuur zachtjes sudderen. Roer af en toe het geheel goed door en zorg dat het niet droogkookt. Voeg eventueel klein beetje water toe.

  • Stap 7

    De rendang is klaar als het vlees bijna uit elkaar valt en nog bij elkaar gehouden wordt door een ingedikte saus.

Tips & variations

  • Op de website staat ook een versie waarbij de boemboe uit een zakje of bakje komt.

  • Rendang kan gegeten worden met witte rijst, nasi of bami.

  • Kijk ook op onze website voor heerlijke Indonesische groentegerechten of aanvullende gerechten voor een complete rijsttafel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt