Rendang Daging

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Voorbereiding: 30 m
  • Kooktijd: 2:30 h
  • Klaar in: 3:0 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijk pittig Indonesisch rundvlees gerecht. Met dit recept kan je Rendang zelf maken zonder pakjes en zakjes.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijdt het vlees in middelgrote blokjes.

  • Stap 2

    Rasp de laos en oelek (fijnwrijven) deze daarna samen met de gember, koenjit, knoflook en kemirinoten. Oelek de lomboks en het zout totdat deze een fijne pasta vormen (alnaar gelang de mate van pittigheid 1 of meer met zaden/zaadlijsten gebruiken en de rest zonder, anders wordt het erg pittig) Maal de sjalotjes fijn (oeleken of in de keukenmachine). Meng de fijngemalen laos, gember, koenjitwortel, knoflook, kemirinoten, Spaanse pepers en sjalotjes.

  • Stap 3

    Verhit de olie (niet te heet) en voeg het kruidenmengsel toe. Bak de kruiden 5 minuten lang, terwijl je er steeds in blijft roeren. Kneus de sereh en gooi het samen met de salamblaadjes bij de kruiden. Bak nog 10 minuten terwijl u steeds roert.

  • Stap 4

    Voeg het vlees toe en roer totdat het vlees is dichtgeschroeid. Doe de bouillon erbij en roer het geheel goed door. Laat alles op een laag vuur sudderen tot een wat dikker saus is ontstaan. Roer af en toe. Dit zal ongeveer 1 uur duren. Voeg nu de santen toe en roer af en toe tot de saus dik is en aan het vlees blijft kleven. Ook dit duurt ongeveer 1 uur. Rendang blijft erg lang goed als u elke dag het gerecht door en door verhit op een laag vuurtje.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password