Ratatouilletaart

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 30 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 60 m
Loading...
(0 / 5)

Een goed vullende, gezonde hartige taart. Vol van smaak en heerlijke zachte groenten. Ook goed te serveren bij een lunch of brunch.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm in en leg op de bodem een bakpapiertje zodat je de taart achteraf makkelijk kunt verwijderen. Bekleed de quichevorm met de plakken hartige taartdeeg.

  • Stap 2

    Rits de tijm en rozemarijn van de steeltjes, hak dit vervolgens fijn en rasp de Pecorino. Meng ricotta, rozemarijn, tijm, uitgeperste knoflook en Pecorino en verdeel dit mengsel over de deegbodem. Snijd de groenten in dunne plakken en halveer de tomaatjes. Verdeel als eerste de aubergine plakken dakpansgewijs in een cirkel op de buitenste rand van het ricotta mengsel. Maak vervolgens dakpansgewijs een cirkel van de courgette en tenslotte van de tomaat.

  • Stap 3

    Strooi wat oregano blaadjes, peper en zout eroverheen en besprenkel het geheel met wat olijfolie. Zet de taart 30 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin is en de groenten gaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt