Pomme de terre Duchesse

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Pomme duchesse een mooi en sierlijke vervanger voor de aardappelpuree of aardappelkroketjes. De puree in het recept spuit je met een gekartelde spuitmond. Als je die niet hebt kun je ze ook als een bolletje maken en krijg je pommes noisette.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Kook de aardappelen en maak er puree van.

  • Stap 2

    Splits het ei in eidooier en eiwit. Klop de dooier los met wat melk en klop het eiwit stijf met de maizena. Meng dit met de aardappelpuree.

  • Stap 3

    Rasp 50 gr. kaas en voeg dit samen met wat zout en peper aan de aardappelpuree toe.

  • Stap 4

    Vet een vel bakpapier in. Breng de aardappelpuree over in een spuitzak en spuit mooie torentjes op het bakpapier.

  • Stap 5

    Bestrijk de torentjes met het ei-melkmengsel. Bak alles in een voorverwarmde oven van 200 °C goudbruin (+/- 12 min).

Tips & variations

  • Verwarm de airfryer op 200 °C en bak de aardappeltoefjes in 10-15 minuten goudbruin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt