Pizza – Funghi e mascarpone

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 7 m
  • Kooktijd: 8 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(4 / 5)

Heerlijke vegetarische pizza met diverse paddestoelen (waaronder kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen ), cherrytomaatjes, mozzarella, mascarpone-parmezaancrème en besprenkeld met knoflook-pesto olijfolie.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak allereerst het pizzadeeg-basisrecept volgens recept of maak gebruik van een kant en klare bodem. Ondertussen kun je vast een verse tomatensaus maken voor de basis van je pizza. Een potje met tomatensaus gebruiken kan natuurlijk ook. De Mutti Pizzasauce Aromatizzata is erg lekker en gemakkelijk.

  • Stap 2

    Maak de paddestoelen en cherrytomaatjes schoon en snijd deze in plakjes. Haal de mozzarella uit de verpakking en snijd deze ook in plakken. Maak een handje rucola aan met wat olijfolie en zout en laat dat staan. Maak vervolgens de mascarpone-parmezaancrème. Mocht je wegwerp spuitzakken hebben is het handig om het mengsel daarin te doen.

  • Stap 3

    Neem de pizza bodem en bedek hem met twee lepels tomatensaus. Verdeel hierover wat van de geraspte pizza/pasta kaas. Verdeel vervolgens de paddestoelen over de pizza en verdeel de plakjes tomaat eroverheen. Verdeel de halve mozzarella bol over de pizza en bak deze tot hij gaar is.

  • Stap 4

    Haal de pizza uit de (pizza-)oven en leg deze op een bord. Maak wanneer je deze hebt met de spuitzak wat strepen op de pizza met het mascarpone-parmezaanmengsel. Mocht je deze niet in jouw bezit hebben kan je ook schepjes van het mengsel over de pizza verdelen. Verdeel als laatste het handje rucola over de pizza. Bon Appetit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt