Patat – ovenfriet

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 3:0 h
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 3:35 h
Loading...
(5 / 5)

Wie wil dat niet? Heerlijke zelfgemaakte patat met schil uit de oven die lekker krokant is.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Was de aardappelen en snijd er frieten van ongeveer 1½ centimeter dik van. Kook de frieten gedurende 7-8 minuten. Leg ze op een met olie ingevette bakplaat gedurende +/- 3 uur. Zo komt er zetmeel vrij waardoor ze met het bakken krokanter worden.

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de frieten met wat olie en bak ze gedurende 20-25 minuten mooi bruin en knapperig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt