Pasta met chorizo, tomaat & gebakken basilicum

Pasta met krokante basilicum en chorizo op bord.
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4.5 / 5)

Een simpel en heerlijk pastagerecht waarbij de gebakken basilicum een ware verassing in de mond is!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven op 180º C voor. Snijd de chorizoworst in plakjes van ongeveer 5 mm dik en was de tomaatjes en de citroen schoon onder koud water.

  • Stap 2

    Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de gesneden chorizoworst en de schoongemaakte tomaatjes. Laat dit maximaal 15 minuten in de oven tot de chorizo lichtbruin is geworden. Zet vervolgens een pan met water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Stap 3

    Neem een koekenpan en verwarm hierin twee eetlepels olijfolie. Als de olie warm is bak dan op middelmatig vuur de basilicum kort aan twee kanten aan. (LET OP, het zal gaan spetteren!) De blaadjes kleuren donkergroen en worden krokant en iet wat doorzichtig. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.

  • Stap 4

    Doe nog een klein beetje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin zachtjes de uitgeknepen knoflook en de citroenrasp voor maximaal 1 minuut.

  • Stap 5

    Ondertussen zijn de chorizo, tomaatjes en de pasta klaar. Zet de oven uit en giet de pasta af, dit kan met behulp van een vergiet. Doe de pasta terug in de pan en giet de olie met knoflook en citroenrasp door de pasta.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta, chorizo en tomaatjes over de borden. Trek de mozzerella in stukken en verdeel dit over de pasta en versier het bord met de gebakken basilicumblaadjes en wat rasp van parmazaan. Buon appetit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt