Pannenkoeken

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 10
  • Voorbereiding: 35 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 55 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Pannenkoekenmix zoals bij opa en oma thuis.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Neem een grote kom en doe daar de eieren in en klop deze tot het geheel luchtig begint te worden. Voeg vervolgens de melk toe en klop het geheel goed door.

  • Stap 2

    Voeg nu de bloem, vanillesuiker en een klein beetje zout toe en klop het geheel eerst op een rustige stand door. Als de bloem is opgenomen kun je het geheel nog even flink door kloppen tot je een mooi glad beslag hebt. Laat het beslag minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten. De bloem krijgt nu de kans om het vocht beter op te nemen, waardoor de pannenkoek een zachtere structuur krijgt.

  • Stap 3

    Om een goede pannenkoek te kunnen bakken, is het erg belangrijk dat de pan goed warm is. Doe zodra de pan goed warm is, een klontje boter in de pan. Is de boter gesmolten giet dan het beslag met een soeplepel in de koekenpan. Om een mooie dunne pannenkoek te krijgen moet de pan direct even worden rondgedraaid, zodat het beslag zich over de hele pan kan verdelen. Ook is het belangrijk dat het vuur niet te hoog staat. De pannenkoek is klaar als beide kanten mooi lichtbruin zijn.

Tips & variaties

  • De pannenkoek kan gegeten worden met een zoete of hartige topping.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password