Oliebollen – the easy way

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 15
  • Voorbereiding: 1:20 h
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 1:40 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Oliebollen- the easy way, maak gebruik van een pak oliebollenmix, geef er een eigen twist aan en smullen maar!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Wel de rozijnen 10-15 minuten in lauwwarm water met wat rumaroma. Giet het vocht af in een zeef.

  • Stap 2

    Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes. Doe de spekkoek kruiden of het kaneel bij de appels en laat staan.

  • Stap 3

    Doe de oliebollenmix in een beslagkom en voeg het water en het bier toe. Voor het beste resultaat maximaal 2 pakken tegelijkertijd klaarmaken.

  • Stap 4

    Mix het geheel met een mixer met deeghaken tot een glad beslag. Voeg dan de appel en de rozijnen toe. Roer nog een aantal maal met een pollepel stevig door het beslag. Dek de kom af met huishoudfolie. Laat het beslag ongeveer een uur rijzen. Zorg ervoor dat het beslag tochtvrij staat, roer tijdens het rijzen het beslag niet meer door.

  • Stap 5

    Verwarm in een frituurpan de zonnebloemolie tot een temperatuur van 180° C. Gebruik een ijstang om bolletjes beslag te vormen. Voor het beste resultaat niet meer dan 3-4 bolletjes per keer in de olie. Laat de bolletjes beslag in de olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in 3-4 minuten mooi goudbruin.

  • Stap 6

    Gebruik een schuimspaan om de oliebollen uit de olie te halen. Laat de oliebollen in een (metalen) of op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Serveer eventueel met poedersuiker. Eet smakelijk!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password