Muffins van havermout met vijgen

  • Hoeveelheid: 10
  • Portie: 10
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4 / 5)

Voor tussendoor, heerlijke gezonde muffins van havermout met vijgen en pecannoten. Smullen maar!

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Voeg het zout en de kaneel toe aan de havermout. Voeg het ei en de zonnebloemolie toe en klop er met een garde een glad beslag van. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en meng het door elkaar. Vind je het beslag te stevig voeg dan een extra ei toe.

  • Stap 2

    Voeg 2 tot 3 theelepels honing toe en roer het om. Meng het bakpoeder door het beslag. Snijd de vijgen in stukjes en hak de pecannoten grof, spatel dit door het beslag.

  • Stap 3

    Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en bak de muffins in 30-35 minuten af. Eet smakelijk!

Tips & variaties

  • Bij gebrek aan pecannoten, smaken walnoten ook prima bij de vijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt