Lasagne met spinazie en olijf

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 45 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Goed vullende en zeer smaakvolle lasagne met een twist van olijf.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht. Hak de ui fijn in een hakmolen of snipper hem fijn. Verhit in een pan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Hak in dezelfde molen de olijven en zongedroogde tomaat fijn. Voeg dit nadat de ui gefruit is toe aan de pan. Schep het geheel goed om en voeg er een blikje tomatenblokjes aan toe. Laat het mengsel rustig op laag vuur pruttelen, zodat dit wat kan indikken.

  • Stap 2

    Rul in een pan de gehakt met de harissa totdat deze gaar is. Voeg vervolgens een schep van de tomaten-/olijvensaus toe en schep het geheel goed om.

  • Stap 3

    Haal de steeltjes van de spinaziebladeren en was waar nodig de spinazie nog even. Verwarm een scheut olijfolie (als je hebt, kan het ook met knoflookolie) in een wok en slink hierin de spinazie. Zodra de spinazie geslonken is, haal je het uit de pan en doe je het in een vergiet. Snijd het steeltje en kontje van de courgette af, snijd hem vervolgens in de lengte door vieren en maak er plakjes van. Wok deze ook in dezelfde pan. Haal de courgette eruit als deze net aan gaar is en laat deze samen met de spinazie uitlekken in een vergiet. Als de groente goed is uitgelekt kan dit in een bak samen met de ricotta, schep het geheel goed om zodat het mengsel goed gemixt is.

  • Stap 4

    Maak een kaassaus door als basis bechamelsaus te gebruiken. Deze maak je snel en simpel met dit recept op de website. Week ondertussen de lasagnevellen in een schaal met heet water. Als je bechamelsaus klaar is, voeg je hier 150 gram van de geraspte Goudse kaas aan toe en laat je dit al roerend in de saus smelten. Als de kaas gesmolten is haal je de pan van het vuur.

  • Stap 5

    Maak een kaassaus door als basis bechamelsaus te gebruiken. Deze maak je snel en simpel met dit recept op de website. Week ondertussen de lasagnevellen in een schaal met heet water. Als je bechamelsaus klaar is, voeg je hier 150 gram van de geraspte Goudse kaas aan toe en laat je dit al roerend in de saus smelten. Als de kaas gesmolten is haal je de pan van het vuur.

  • Stap 6

    Zet de lasagne voor ongeveer 25 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is kan de lasagne uit de oven worden gehaald. Snijd de lasagne in stukken en serveer eventueel met wat salade.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password